31 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 31 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

31 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 31 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran’ın Başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye düzenlenen suikast sonrası İsrail'in İran’a "ezici darbe" vurduğunu belirterek, ülkesinin herhangi bir yerden gelecek saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu ve bu saldırıların ağır bedelleri olacağını ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi, Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikastın ardından acil bir oturum düzenleyecek.

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Türkiye’den gelişmeler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Genel Kurul'a hitap etmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisini 15 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu toplantı, Filistin halkına ve davasına güçlü destek göstermek ve mazlum Filistin halkının sesini dünyaya duyurmak amacıyla düzenlenecek.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Somali'de görevli Uzman Çavuş Seydi Ünlü'nün 30 Temmuz 2024 tarihinde kalp krizi geçirerek şehit olduğunu duyurdu.

İran'ın Başkenti Tahran'da düzenlenen hava saldırısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin hayatını kaybetmesi büyük yankı uyandırdı. Haniye’nin ölümü sonrası siyasi parti liderleri, sosyal medya hesapları üzerinden İsrail ve ABD'ye tepki gösterirken, Haniye’ye rahmet diledi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İran'ın Başkenti Tahran'da kaldığı konutunda gerçekleştirilen alçak bir suikast sonucunda öldürüldü. Haniye'nin ölüm haberi, Türkiye genelinde büyük üzüntüyle karşılandı ve birçok noktada gıyabi cenaze namazı kılındı. Ankara'da da Haniye için dua programı düzenlendi.

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, DEVA Partisi, Demokrat Parti, CHP, bağımsızlar ve diğer partilerden katılacak vekillerle yaklaşık 30-40 kişilik bir Meclis grubu kurmayı planladıklarını belirtti.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarında 1 Ağustos itibarıyla yüzde 38 zam yapıldığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 2 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdiği belirtildi.

İstanbul - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü DHKP/C'nin faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, şüpheli İlyas A. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede, şüphelinin 6 Şubat'ta İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik saldırı sonrasında öldürülen terör örgütü üyelerinin intikamını almak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile emniyet ve güvenlik birimlerine yönelik eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı Davası tutuklularını ziyaret ettiğini açıkladı.

Ankara'daki gelişmeler

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Belediye Meclisinde sokak köpekleriyle ilgili yaptığı konuşmada "Belediye olarak bu can dostları, bu arkadaşları belediyede görevlendireceğim." dedi. Ayrıca, barınakların artık rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüşeceğini belirtti ve köpeklerin sokaktan toplanacağı yerine vatandaşların bu görevde aktif rol alacağını ifade etti.

Eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'nın Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde anneannesi Leyla Çetiner'i silahla vurarak öldürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın SGK borçlarına ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasına AK Parti'den tepki geldi. ABB AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, AK Parti Ankara İl Başkanlığında bugün düzenlediği basın toplantısında, ''Mansur Yavaş ilk defa bu kadar sinirli ve bu kadar çaresiz bir şekilde açıklama yapmıştır.'' dedi.

AK Parti, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde görev değişikliğine gitti. AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevine Ekrem Yüce atandı.

Keçiören Belediyesi resmi X hesabından yaptığı açıklamada Büyük Keçiören Şelalesi'nde devridaim motorlarında meydana gelen arıza nedeniyle zorunlu bakım ve onarım çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şırnak Şenoba’da şehit düşen Türkiye’nin ilk kadın ilçe Jandarma Komutanı Yarbay Songül Yakut’un adını ölümsüzleştirdi. Belediye Meclisi, Çankaya Alacaatlı Mahallesi'nde bulunan 31 bin metrekarelik bir parka "Şehit Yarbay Songül Yakut Parkı" ismini verme kararı aldı.

Spor dünyasından gelişmeler

Jürgen Klopp, büyük bir sürprize imza atarak teknik direktörlük kariyerine son verdiğini duyurdu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.