4 Eylül 2024’te neler yaşandı? 4 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

4 Eylül 2024’te neler yaşandı? 4 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının dün yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 673’ü çocuk, 11 bin 269’u kadın olmak üzere 40 bin 819 kişi yaşamını yitirdi, 94 bin 291 kişi yaralandı

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Mısır'ın Filistin meselesinde ortak bir duruş sergilediğini vurguladı. Erdoğan, 11 aydır süren İsrail saldırılarının sona ermesi, kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve insani yardımların engellenmeden bölgeye ulaştırılmasının Türkiye'nin öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Erdoğan, bu açıklamaları Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı acı haberi duyurdu. Pençe Harekat Bölgesinde Piyade Binbaşı Osman Ayan, şehit oldu.

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 28 sanığın Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Dilan Polat, eşinin suçsuz olduğuna emin olduğunu aktardı.

Hava Kuvvetleri tarafından 2 Eylül'de Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine gerçekleştirilen kapsamlı hava harekâtında, terör örgütü PKK'ya ait toplam 20 hedef başarıyla imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 1 PKK'lı teröristin teslim olduğunu açıkladı.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı için "Mansur Yavaş kesinlikle aday olacak." şeklinde iddialı bir açıklamada bulundu.

Türkiye-Mısır arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı sonrası 17 anlaşma imzalandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, istinaf sürecinde olan "ahmak" davasında hakkında siyasi yasak getirileceği iddiasına yönelik yaptığı açıklamalara sert bir yanıt verdi. İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilen davayla ilgili olarak, "Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir." söylemine yönelik Tunç, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, basında yer alan "Atatürk Orman Çiftliği’nin 104 bin metrekaresi satılık" ve "Dışişleri Ormanı satılıyor" gibi başlıklarla yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22-24 Ekim'de Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenecek Brıcs Zirvesi'ne katılacağı iddia edildi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 çocuk hayatını kaybederken, 25 kişi yaralandı. Tokat Valisi kazada kapasitesi fazlası yolcu alındığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919'da gerçekleştirilen Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü kutlamaları için bu yıl 2-7 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinlikler planlandı.

Ünlü iş adamı ve televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, uzun süredir birlikte olduğu Ayça Çağla Altunkaya ile düzenlenen görkemli bir törenle dünyaevine girdi.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitim desteğinde bulunuyor. ABB’nin kırtasiye malzemeleri ve okul kıyafet yardımı Başkent Kart hesaplarına yatırıldı.

Bugün başlayan ve 7 Eylül’e kadar devam edecek olan Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı (COF'24) ile moda dünyasının nabzı Ankara’da tutuluyor. ATO Congresium’da gerçekleştirilen etkinlik, modanın en önemli isimlerini ve sektördeki profesyonelleri bir araya getirecek.

Ankara merkezli olarak kurulan Muhabirler Derneği (MUHABİR-DER), gazetecilik mesleğini icra eden muhabirlerin mesleki haklarını korumak, geleneklerini sürdürmek ve ahlak ilkelerini muhafaza etmek amacıyla faaliyetlerine başladı.

Ankara'nın Sincan ilçesinde apartman mantolama işlemi sırasında kırılan iskeleden düşen 3 işçi hayatını kaybetmişti. İşçilerin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı.

Sincan Belediyesi tarafından, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde, ihtiyaç sahibi 8 bin 290 öğrenciye, kardeş sayısına göre 2 bin TL'ye kadar kırtasiye yardımı yapıldı.

HAK-İŞ Konfedarasyonuna bağlı HİZMET-İŞ Sendikası ile Mamak Belediyesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinden sonuç alınamaması nedeniyle grev kararı alındığı açıklandı.

Ankara Keçiören’in ilk konsept kafesi olan Akkız Kafe/Atölye, sanatı ve sosyalleşmeyi bir araya getirerek dikkat çekiyor.

Çankaya Doğukent Caddesi üzerinde bulunan ve özellikle yağmurlu havalarda altyapının çökmesiyle ortaya çıkan demirler, trafikte seyreden araçların kazaya karışmasına neden olmaya devam ediyor.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Brezilya'yı 3-1 yenerek finale yükseldi. Finalde rakip grupta yendiğimiz İsrail.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda, para halterde milli sporcu Nazmiye Muratlı, kadınlar 45 kiloda bronz madalya kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ASKİ Spor Kulübü’nün milli haltercisi Abdullah Kayapınar, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda 180 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalya kazandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.