44 Türk vatandaşı Gazze'den tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, öğle saatlerinde Gazze'de bulunan Türk vatandaşlarından 44'ünün Refah Sınır Kapısı'nı geçerek Mısır'a ulaştığını bildirdi.

44 Türk vatandaşı Gazze'den tahliye edildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Gazze'den tahliye edilmeye çalışılan Türk vatandaşları ile ilgili açıklama yaptı. Refah Sınır Kapısı'ndan 44 Türk vatandaşının öğle saatlerinde Mısır'a geldiğini belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sayının gün içinde artabileceğini söyledi.

44 TÜRK VATANDAŞI TAHLİYE EDİLDİ

İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşta Gazze'de bulunan Türk vatandaşları ile ilgili Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, açıklama yaptı. Keçeli, daha önce 30 vatandaşın Türkiye'ye geldiğini ve Refah Sınır Kapısı kapatılınca tahliyelerde kesinti yaşandığını ifade etti. Tahliye bekleyen vatandaşlar için çabaların bir süredir devam ettiğini dile getiren Keçeli, 18 Kasım günü Refah Sınır Kapısı'ndan 44 kişinin öğle saatlerinde Mısır'a geldiğini dile getirdi ve bu sayının gün içinde artış gösterebileceğini ifade etti. Türk diplomatlar tarafından karşılanan vatandaşların önce Kahire'ye buradan da Türkiye'ye getirileceğini duyuran Keçeli, Gazze'de bulunan vatandaşların en kısa sürede tahliyesinin tamamlanacağına inandıklarını belirtti. Ayrıca, yeni bir grup Filistinlinin de tedavi amaçlı Gazze'den Türkiye'ye getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

44 TÜRK VATANDAŞI TÜRKİYE TOPRAKLARINA GELDİ

Gazze'de bulunan ve İsrail'in Gazze'ye saldırılarından dolayı Filistin'de kalan Türk vatandaşlarının ülkeye getirilme çalışmaları kapsamında dün Mısır'a giriş yapan vatandaşlar, bugün 15.15 sularında Türkiye'ye geldi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.