45 kentte zehir tacirlerine ağır darbe: 320 gözaltı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 45 ilde gerçekleştirilen "Narkoçelik-25" operasyonlarında önemli başarılar elde edildiğini duyurdu.

45 kentte zehir tacirlerine ağır darbe: 320 gözaltı!
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 538 kilogram uyuşturucu madde, 2 milyon 30 bin 500 adet kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirtti.

45 İLDE DEV OPERASYON

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları tarafından 45 ilde geniş çaplı bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

320 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyonlar kapsamında 765 ekip ve 1910 personelin katılımı ile 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği kullanıldı. Gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 320 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda ele geçirilen maddeler şöyle:

  • 538 kilogram uyuşturucu madde
  • 2 milyon 30 bin 500 adet kök kenevir ve kök skunk
  • 188 bin adet uyuşturucu hap

YERLİKAYA'DAN KAMU GÖREVLİLERİNE TEBRİK

Operasyonları gerçekleştiren kamu görevlilerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" dedi.

MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamaları, uyuşturucu ile mücadelede devletin kararlılığını ve azmini bir kez daha gözler önüne serdi. Ülke genelinde zehir tacirlerine karşı yapılan bu kapsamlı operasyonların devam edeceği ve sokakların daha güvenli hale getirileceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.