5 katlı binanın merdiveni çöktü!

Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Abdurrahman Gazi Mahallesi 2. Dadaş Sokak'ta yer alan 5 katlı bir binanın merdiveninde henüz belirlenemeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Olayda biri bebek olmak üzere toplam 7 kişi mahsur kaldı.

5 katlı binanın merdiveni çöktü!
Yayınlanma:

Eski ve 24 daireye sahip yapıdaki çökme, binanın 4. katına bağlanan bölümde gerçekleşti. Basamakların betonu koptu ve merdiven demirlere asılı kaldı.

İhbar üzerine olay yerine Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri ise binanın çevresine güvenlik şeridi çekerek vatandaşları uzaklaştırdı. Ekipler, bina içinde ilk 3 kattaki dairelerin kapılarını çalarak sakinlerin tahliyesini sağladı.

Binanın 4. ve 5. katında mahsur kalan, aralarında bir bebeğin de bulunduğu 7 kişi, itfaiye sepeti kullanılarak güvenli bir şekilde tahliye edildi. Olayın ardından bina yetkililerce mühürlendi.

Apartman sakinlerinden Kerim Karataş, olayı Anadolu Ajansı'na (AA) anlattı. Karataş, "Binanın 4. katında yaşıyoruz ve olay esnasında mutfaktaydık. Bir sarsıntı hissettik, çıktığımızda merdivende çökme olduğunu gördük. İtfaiye ekipleri geldi ve giriş çıkışları yasakladılar." dedi.

Karataş, beton parçalarının evinin kapısının önüne düştüğünü belirterek şunları ekledi: "Çökme bizim kapının önünde meydana geldi. Merdiven 4. kattan demirlere asılı şekildeydi, demirler kopsa belki de binanın tüm merdivenleri çökebilirdi. Binada gerginlik yaşandı, içeride çocuklar vardı. Allah göstermesin, birinin üzerine çökebilirdi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.