7 Mayıs 2023 Ankara güncel hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Ankara ve Türkiye geneli 7 Mayıs 2023 tarihi için güncel hava durumu bilgisi paylaşıldı.

7 Mayıs 2023 Ankara güncel hava durumu
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre, Ankara'da 7 Mayıs 2023 günü hava durumu şu şekilde:

- En düşük hava sıcaklığı 12 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 18 derece.

- En düşük nem oranı yüzde 47 iken, en yüksek nem oranı yüzde 84

ANKARA'DA BUGÜN HAVA NASIL?

hava-durju.jpg

ÜLKE GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son yaptığı değerlendirmeye göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin batı ilçeleri, Edirne, Mardin, Batman ve yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. ve Çanakkale. Yağışların batı Akdeniz, Denizli ve Tunceli bölgelerinde yerel olarak şiddetli olması bekleniyor. Anadolu'nun güneydoğu bölgesinde toz taşınması bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu bölgesinin güneydoğusunda güneydoğudan kuvvetli esmesi beklenirken, Marmara bölgesinin güneyinde kuzeydoğudan kuvvetli 40-70 km/sa hızında esmesi bekleniyor.

SICAKLIK: Sıcaklıklarda güney ve iç kesimlerde 3 ila 5 derecelik düşüş olacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGÂR: Rüzgârın yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden hafif, diğer bölgelerde ise güney ve orta kuvvette esmesi bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu bölgesinin doğu kesimlerinde güneyli kuvvetli esmesi beklenirken, Marmara bölgesinin güneyinde yer yer 40'a varan hızlarda kısa süreli ve kısa süreli fırtınalarla birlikte kuzeyden kuvvetli esmesi bekleniyor. -70 km/s.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Akdeniz, Denizli ve Tunceli çevrelerinde yerel kuvvetli, Antalya merkez ve doğusu, Burdur'un doğusu ve Isparta'nın güneyinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın , İç Anadolu' nun doğusunda güneyli, Marmara'nın güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden Çatı Uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkati ve tedbirli olunmalıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.