50 ortalama ile sınıf geçme kaldırıldı: Yeni kararlar Resmi Gazete'de

50 ortalama ile sınıf geçme uygulaması sona erdi. Bu kararla beraber öğrencileri ve yeni eğitim öğretim yılını ilgilendiren yeni kararlar da Resmi Gazete'de yayınlandı.

50 ortalama ile sınıf geçme kaldırıldı: Yeni kararlar Resmi Gazete'de
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi Resmi Gazete'de yeni kararlar yayımlandı. 50 ortalama ile sınıf geçme kaldırılırken, açık liseye geçişlere kısıtlama getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile liselerde sınıf geçme uygulamasına son verildi. Bununla birlikte alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Liselerde uzun süredir gerçekleşeceği söylenen yeni dönem başlıyor. Sınıf tekrarı yeniden Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.

Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

AÇIK LİSE GEÇİŞLERİ ZORLAŞTI

Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları bu düzenlemeden muaf olacak.

DEVAMSIZLIK KURALLARINDA YENİ DÜZEN

Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu velilere bildirilecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum