6 Eylül 2024’te neler yaşandı? 6 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

6 Eylül 2024’te neler yaşandı? 6 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ZAFER ALTUNTAŞ

DÜNYADAN GELİŞMELER

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna-Rusya Savaşı'na dair önemli açıklamalarda bulundu. Ateşkese yönelik hazırladığı bir plan olduğunu belirten Zelenskiy, bu planı ABD Başkanı Joe Biden ve başkan adaylarıyla paylaşmak istediğini dile getirdi.

SpaceX'in geçen yıl yaptığı bir test uçuşunda, atmosferde devasa bir deliğe yol açtığı ortaya çıktı. Araştırmacılar, bu olayın insan eliyle gerçekleşen ilk vaka olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları 11. ayına girdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, son 48 saatte 61 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 162 kişinin yaralandığını açıkladı.

adsiz-tasarim-24.jpg

TÜRKİYEDEN GELİŞMELER

31 Temmuz'da İstanbul yönündeki tünelin uzatılması çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan Bolu Dağı Tüneli, 38 gün süren çalışmanın ardından tekrar açıldı. Tünelin portallarının 67 metre uzatılması ve iki viyadükte 4 adet genleşme derzinin değiştirilmesi işlemleri tamamlandı.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ATO Congresium'da düzenlenen "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İkitelli'de katıldığı bir dernek sohbeti sonrası saldırıya uğradı.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 5-12 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak Ulusal Yarışma filmleri açıklandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen büyük çaplı “KUYU-23” operasyonuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

adsiz-tasarim-25.jpg

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal yardımlaşma ve eğitimde fırsat eşitliği konusundaki kararlılığını sürdürerek, ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuklar için başlattığı ‘okul kıyafeti desteği projesi’ ile dikkat çekti.

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, kırtasiye malzemesi yardımının ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen öğrencilere yapıldığını belirterek, “Altındağ’da ikamet eden ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelerimizin okula giden çocuklarına okul çantası, beslenme çantası ve kırtasiye malzemesi desteği verdik." dedi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, geleneksel sergi etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Çankaya Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Arada Bir Yerde Ankara’ sergisi, sanatseverlerle Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde buluştu.

Etimesgut Belediyesi’nin Göksu Park Kahve Sokağı’nda düzenlediği "Merhaba Sonbahar" etkinlikleri, sonbaharın gelişini karşılıyor. Etkinlikler, kahve ikramları ve atölyelerle dolu zengin bir içerik sunarken, tüm Ankara’dan katılımcılar sonbaharın ilk günlerini birlikte kutluyor.

Yesevi Hareketi Derneği tarafından organize edilen "12 Eylül'ün Eşsiz Tanıkları" programı kapsamında, 12 Eylül 1980 darbesinin tanıkları, dernek üyeleri ve vatandaşlar Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde buluştu. Darbenin 44. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, dönemin acılarını ve yaşananları anma fırsatı buldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.