6 Eylül 2024’te neler yaşandı? 6 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

6 Eylül 2024’te neler yaşandı? 6 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Beyaz Saray, ABD vatandaşı Türk insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'nın Nablus kentinde öldürülmesinden dolayı derin bir rahatsızlık duyduğunu ve İsrail hükümetine olayın soruşturulması çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ülke genelinde sürdürülen idari ve bölgesel reformlar kapsamında yerel meclisleri feshetme kararı aldı.

1.jpg

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

İki kamuoyu araştırma şirketi olan SONAR ve BETİMAR tarafından yayımlanan son anketler, AK Parti'nin oy oranlarının yüzde 30'un altına düştüğünü ve CHP ile arasındaki farkın giderek büyüdüğünü gösterdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu “B+”dan “BB-”ye yükseltti ve görünümünü pozitiften durağana çekti. Fitch’in raporunda, enflasyonun yıl sonunda yüzde 43 seviyelerine ulaşacağı öngörülürken, 2024 için büyüme beklentisi yüzde 3.5, 2025 için ise yüzde 2.8 olarak belirlendi.

İYİ Parti’de istifa krizi sürüyor. Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa etti. Dursun Ataş, istifa gerekçesine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapmadı. Ataş’ın yoluna şimdilik bağımsız olarak devam edeceği öğrenildi. Böylece İYİ Parti’nin vekil sayısı 31’e düştü.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında son 4 günde 27 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde düzenlenen operasyonlarda 8 PKK/YPG teröristi etkisiz hale getirildi.

Hindistan’ın Mumbai kentinden Almanya’nın Münih kentine gitmekte olan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine Erzurum’da duran uçakta uzun çalışmalar sonrası ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollarla geçmeye çalışan toplam 7 kişi, sınır birlikleri tarafından yakalandı. 7 kişinin 2’si FETÖ 1’i PKK üyesi.

Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) yüzde 35,33 oy alarak Sivas'ın Yıldız Beldesi Belediye Başkanı seçilen Ali Aydemir, belediye meclis üyeleriyle birlikte partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan 10 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

ABB tarafından sosyal destek alma kriterlerini taşıyan 42 bin 159 emekliye, 14. kez yapılan Emekli Desteği ödemeleri kapsamında toplam 63.238.500,00 TL yatırıldı. Bu ödeme, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir katkı sağlarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yönelik sürdürülebilir desteğini bir kez daha ortaya koydu. Ayrıca, sosyal yardım programı çerçevesinde 215.107 ihtiyaç sahibi aileye 27. kez Et Desteği ödemesi gerçekleştirildi.

CHP Tüzük Kurultayı'nda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik açılan siyasi yasak davalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, bu davaların bir 'hukuk sopası' olarak kullanıldığını ve ülkenin hukuk sisteminde köklü reformlar yapılması gerektiğini vurguladı.

Altındağ'da bulunan Başkent Millet Bahçesi’nde 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen, “Güneşin İlk Doğduğu Topraklar” Kars, Ardahan ve Iğdır Yöresel Ürünleri ve Kültür Festivali, geniş katılımlı bir törenle açıldı.

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Oda Başkanı Müslüm Küçükarzuman, Ulus Çarsısındaki eylemde esnafın ekonomik sıkıntılarını dile getirerek kırtasiye ürünlerinde KDV'nin sıfırlanmasını ve devletin kitap dağıtımının kırtasiyeler üzerinden yapılması çağrısında bulundu.

Ankara'nın merkezi olan Kızılay Mithatpaşa Caddesi'ndeki Kalecik Belediyesi Yöresel Ürünler Marketi, tarhanadan sirkeye, reçelden ünlü Kalecik Ekmeği'ne kadar doğal lezzetleri Ankaralılarla buluşturuyor.

ATO Congresium'da bugün sona erecek olan Uluslararası Ankara Moda Fuarı'nda Başkent Ankara'nın tarihi kimliği 'sof' kumaşı tanıtılıyor.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir parkta yaşanan köpek saldırısı, çevre halkını tedirgin etti. Yaşlı bir adam, dinlenmek için geldiği parkta sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğrayarak bacağından yaralandı.

AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Vekil Yardımcısı Ahmet Fethan Baykoç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek bu yaz mevsiminin de Ankara açısından ağustos böceği misalinde geçtiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Başkent Ankara’da indirimli kart kullanan vatandaşlara kartlarını vize yaptırmaları çağrısında bulundu. Son gün 30 Eylül.

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasa değeri 6 milyon TL'yi bulan 10 bin litre etil alkolü ele geçirdi.

g.jpg

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grubunda Galler ile Cardiff City Stadı'nda karşılaştı. Barış Alper’in 62’de kırmızı kart gördüğü maç 0-0 bitti.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda yüzme branşında büyük bir başarıya imza atan milli sporcu Umut Ünlü, erkekler 50 metre serbest S3 sınıfında altın madalya kazandı.

Milli para yüzücümüz Sevilay Öztürk, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda muazzam bir başarıya imza attı. 20 yaşındaki Sevilay, Kadınlar S5 50m kelebek finalinde 43.70 saniyelik derecesiyle bronz madalyayı kazandı.

2025 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, Esenler Erokspor Stadı’nda İrlanda Cumhuriyeti’ne 1-0 mağlup oldu.

Pendik Stadyumu'nda oynanan Elit Lig maçında 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, İngiltere karşısında önemli bir galibiyeti son dakikada kaçırdı ve maç 1-1 berabere sonuçlandı.

Milli para atletimiz Fatma Damla Altın, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda bronz madalya elde ederek atlamada ilk paralimpik madalyamızı getirdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.