61 yıllık gazeteciden müze talebi

Sivas’ta yaşayan 61 yıllık gazeteci Yücel Gölal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı çağrıda Sivas’ta “basın müzesi” kurulmasını istedi. 

61 yıllık gazeteciden müze talebi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sivas’ta yaşayan 71 yaşındaki Yücel Gönal, tam 61 yıldır aktif olarak gazetecilik yapıyor. 61 yılda 41 farlı, yerel, ulusal gazete ve haber ajansında çalışan emektar gazeteci geçmişten bu güne kadar onlarca basın ve tanıtma kartına sahip oldu. Gönal, 61 yıl boyunca yaptığı haberleri ve çektiği fotoğrafları büyütüp ileride bunları sergilemek üzere şimdilik bir meslek atölyesinde saklıyor. Gönal’ın ilginç basın atölyesinde Sivas’ın ve Türkiye’nin geçmişine ışık tutan bir çok eserin yanında basın sektöründe kullanılan eski teknolojiler de yer alıyor. Gönül’ın bu atölyesi adeta Türkiye’nin basın müzesi gibi.
Sergi açmak istiyor
Gönal, gazetecilik mesleğini 61 yıldır ilk gün ki heyecan ile sürdürdüğünü ifade edip, “1957 yılından günümüze kadar gazetecilik mesleğini sürdürdüm. 61 yıla merhaba dedim. Halen de devam ediyorum. Bu yıllar içerisinde çektiğim fotoğrafları büyütüp ileride bir sergi açmak istiyorum” dedi.
İmkanlar çok gelişti
Gönal, 61 yıl içerisinde mesleki imkanların çok değiştiğini ve geliştiğini belirterek, “Haberleri telefonla yazdırırdık. Önemli fotoğrafları taksi ile Ankara’ya götürdüğüm zamanları bilirim. PTT ile defalarca mahkemelik oldum. Sürekli hatları meşgul ettiğim için bir çok kez ifade verdim. Şimdi ise teknoloji çok gelişti. Anında haberi merkeze ulaştırabiliyorsunuz. Beş dakikada bir gazetenin baskıya girmesi mümkün” dedi.
"Gazetecilik özveri ister"
Gazeteciliğin özveri isteyen bir meslek olduğunu belirten Gönal, “Bu meslek sevgi ve özveri ister. Ben bu meslekten dolayı öğretmen okulunu bıraktım. Bana 61 yılda 41 farklı kuruluşta gazetecilik yapmanın gururu yetiyor. Halen de mesleğime olan sevgimden kopamadım. İçimdeki heyecan ilk günkü gibi yaşıyor” dedi.
"Sivas’ta basın müzesi kurulsun"
Gönal en büyük isteğinin Sivas’ta kurulacak bir basın müzesini görmek olduğunu belirterek, “Türk basın tarihinde Sivas’ın yeri çok önemlidir. Sivas’ta ulusal gazeteler basılmıştır. İstanbul Ulus gazetesi bile Sivas’ta basılmıştır. Benim en büyük hayalim bu kentte bir basın müzesi kurulmasıdır. Sivas’ta bir basın müzesi açılsın” diye konuştu.

20180109aw274619_01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.