7 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 7 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

7 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 7 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'in Hamas'a yönelik sunduğu "açık teklif"e rağmen, ateşkes ve esir takası anlaşmasıyla ilgili bir yanıt almadıklarını açıkladı. Netanyahu, İsrail hükümetinin Hamas'tan herhangi bir geri dönüş almadığını belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde, bugün gerçekleştirilen arama tarama faaliyetleri sırasında, bölücü terör örgütü tarafından açılan taciz ateşi sonucunda Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, şehit oldu.

Aydın'ın Germencik ilçesi Gümüşyeniköy'de başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek Söke ilçesi Argavlı Mahallesi'ne kadar yayıldı. Yangın, yerleşim yerlerine kadar ulaşırken yangını söndürmek için mücadele sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde teröristlerin taciz ateşine karşılık verildiğini duyurdu. MSB'nin açıklamasına göre, 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kaybolan Merve Ateş'in, başka bir isimle defnedildiği DNA testi ile tespit edildi.

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir, İstanbul Beykoz'da 9 Temmuz'da meydana gelen kazada 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne sebebiyet verdi. Kaza ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, Fatıma Zehra Kınık Demir'in tamamen kusurlu olduğu ifade edildi.

Van’da Şemsikan ve Memani aşiretleri arasında yaklaşık 3 yıl önce başlayan ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kan davası sonuçlandı.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara Metrosu'nda raylara yolcu girişi nedeniyle seferler aksadı ve Sıhhiye durağı kapatıldı. Öğle saatlerinde yaşanan intihar teşebbüsü olayıyla ilgili resmi açıklama ise gelmedi.

Ankara'nın köklü esnaf lokantalarından biri olan Cicim Lokantası, 52 yıllık geçmişiyle şehrin uğrak noktası olmayı sürdürüyor. Lokantanın ustası Bedri Ekinci, esnaf lokantasının kültürünü ve günlük işleyişini anadolugazete.com.tr okurları için anlattı. Yemeklerin genellikle uygun fiyatlı olduğuna dikkat çeken Bedri Ekinci, Cicim Lokantası'nın özellikle öğrenci ve öğretmen dostu bir mekan olduğunu ifade etti ve “Öğrenci ve öğretmen menümüz 120 TL.” dedi.

Ankara’da 451 numaralı otobüste iddialara göre, otobüsü kullanan otobüs şoförü bir kadının zihinsel engelli çocuğuna yönelik "Çocuğun neresi engelli?" şeklinde bir ifade kullandı. Bu söylem üzerine anne ile şoför arasında sözlü bir tartışma başladı. Kadın, çocuğunun engelli olduğunu belgelemek amacıyla engelli kartını gösterdi. Gerilim sonrası görüntüler sosyal medyaya düştü.

Ankara'nın Ulus semtindeki tarihi Işıklar Caddesi, bakımsızlık ve ihmal nedeniyle büyük bir çöküntü yaşıyor. Caddede yaşanan trafik karmaşası, eğik tabelalar ve köhne binalar, hem estetik hem de güvenlik açısından ciddi sorunlar oluşturuyor. Ankara'nın tarihine ışık tutan bu önemli cadde, acil bir restorasyon ve düzenleme ihtiyacı ile karşı karşıya.

Ankara Akyurt sanayi bölgesinde bir geri dönüşüm fabrikasında öğle saatlerinde yangın çıktı. Fabrikadan yükselen yoğun duman, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi ve durum yetkililere bildirildi.

Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Çimşit Mezarlığı'nda şaşkınlık yaratan bir olay yaşandı. Cenaze töreni sırasında, merhumun yakınları arasında "hayattayken bakmadın" iddiasıyla kavga çıktı. Yaklaşık 20-25 kişinin dahil olduğu kavga sonrası yaralanma ve ölüm yaşanmadı.

Mamak Belediye Meclisinde gerçekleşen toplantıda en dikkat çeken karar, ilçenin ilk kadın başkan yardımcısının atanması oldu. Bu tarihi kararla göreve başlayan Sibel Emre, Mamak’ın ilk kadın Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında Filenin Sultanları, Çin'i 3-2 yenerek yarı finale yükseldi. Kadın voleybolcularımızın 8 Ağustos'ta saat 21:00'de İtalya ile oynayacağı maç öncesinde, Ankara'da birçok belediye dev ekranlarda maç izleme imkanı sunacak.

Sincan Belediyesi, çocuklara yönelik sunduğu ücretsiz Diksiyon ve Hitabet Sanatı eğitimi ile vatandaşlardan tam not alıyor.

Ankara'da 482 numaralı özel halk otobüsüne binen bir gazeteci, basın kartını cihaza okuttuktan sonra sistemin hata vermesi nedeniyle otobüs şoförü tarafından araçtan indirildi.

Spor dünyasından gelişmeler

Esra Yıldız Kahraman, kadınlar 57 kg yarı finalinde Tayvanlı Yu Ting Lin'e 5-0 mağlup oldu ve final dışında kalarak bronz madalya kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 49 kiloda mücadele eden milli tekvandocu Merve Dinçel Kavurat, bronz madalya maçında Hırvat Lena Stojkovic'e mağlup oldu.

Atletizm ve güreşte yarışan diğer sporcularımız ise elendi ve madalya dışında kaldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.