7 Ekim 2024’te neler yaşandı? 7 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

7 Ekim 2024’te neler yaşandı? 7 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail'in 367 gündür devam eden saldırıları sonucunda Gazze'de can kaybı her geçen gün artmaya devam ediyor. Son 24 saat içinde gerçekleştirilen saldırılarda 49 Filistinli yaşamını yitirirken, 137 kişi de yaralandı. Öldürülen Filistinli sayısı 42 bine yaklaştı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Şiddet ve istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri 1 aylık tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı reformu kapsamında iyi hal indirimi ve denetimli serbestlik gibi konuların yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı. Tunç ayrıca hadımla ilgili de açık kapı bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza üç ay boyunca zam yapılmayacağını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeKİ Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 4 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Çankaya ilçesinde bulunan Maltepe Turgut Reis Caddesi Maltepe Ortaokulu'nun karşısındaki parkta, iddiaya göre yaşlı bir adam iki erkek çocuğuna bakarak cinsel istismarda bulundu. 2 genç, şahsı etkisiz hale getirerek polise teslim etti.

Türkiye'nin en büyük ikinci barosu olan Ankara Barosu'nda seçim heyecanı başladı. 6 adayın başkanlık için mücadele edeceği seçim, 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dijital medyada yaşanan çocuk istismarı iddialarına ilişkin sosyal medya üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Son günlerde özellikle Discord gibi platformlarda artan şantaj ve pedofili olaylarının ciddiyetine dikkat çeken Yavaş, "Çocuklarımızı dijital dünyada güvende tutmak hepimizin görevi" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öksüz, 133 kişilik zabıta alım ilanına öğretmenlik ve kamu yönetimi mezunlarının da başvuru yaptığını açıkladı. Öksüz, "133 kadro için verilen ilan için başvurular 4 bini aştı. Ankara dışından gelen, çok çeşitli bölümlerden mezun olan gençler bile var" dedi.

Ankara'nın Ayaş ilçesinde park halindeki kamyona çarpan otomobildeki çift yaşamlarını yitirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ekim ayı toplantısında Necip Hablemitoğlu'nun isminin Rüya Parkı'na verilmesini teklif etti.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Gülümse Atölye, kurucusu olan Asuman Ardıç’ın öncülüğünde kadınlar ve çocuklar için sosyal bir alan sunuyor. Eğitimler, atölye çalışmaları ve sosyal projelerle dolu bir yaşam alanı oluşturan Gülümse Atölye, toplumsal dayanışma ruhunu güçlendirmeyi hedefliyor. Atölyenin girişinde ise "Bu atölyeye dışarıdan stres getirmek yasak." yazısı dikkat çekiyor.

Mamaklılar, ilçede planlanan 8 duraklı metro hattına ek olarak Üreğil ve Şahapgürler istasyonlarının da dahil edilmesini talep ediyor.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde, kendisini avukat olarak tanıtarak bir vatandaşı 85 bin TL dolandıran N.Ö. isimli sahte avukat, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Runkara Uluslararası Yarı Maratonu, 13 Ekim 2024 tarihinde koşulacak.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Keçiören Belediyesi Sigorta Shop Kadın Voleybol Takımı, Vodafone Sultanlar Ligi'ndeki ilk karşılaşmasında Sarıyer Belediyesini 3-2 yenerek sezona harika bir başlangıç yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında oynanan maçlara ilişkin VAR (Video Yardımcı Hakem) kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.