70 yaş sonrası el işi sanatıyla yeni bir başlangıç yaptılar

Ümraniye Belediyesi’nin Gülden Soyak Engelliler Merkezi’nde her ay düzenlenen ahşap boyama etkinlikleri sayesinde yaşlılar hem sosyalleşme hem de el becerilerini geliştirme imkânı buluyor.

70 yaş sonrası el işi sanatıyla yeni bir başlangıç yaptılar
Yayınlanma:

Ümraniye Belediyesi, Gülden Soyak Engelliler Merkezi’nde yaşlı bireyler için gerçekleştirdiği iş uğraş terapisi kapsamında dikkat çeken ahşap boyama atölyeleri düzenliyor. Bu etkinlikler, özellikle sosyal izolasyon riski taşıyan ve günlük yaşam aktivitelerinde zorluk çeken yaşlıları bir araya getiriyor. Her ay iki kez yapılan bu atölyeler, katılımcıların hem sosyalleşmelerine hem de fiziksel ve zihinsel becerilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor.

70-elisi-1.jpg

Katılımcılar, atölye çalışmaları sayesinde ürettikleri eserleri sergileyerek gurur duyuyor ve bu başarıları onların özgüvenlerini artırıyor. Aynı zamanda, toplumsal katılımları artan yaşlı bireyler, sosyal çevrelerini genişletip yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı da yakalıyor. Ahşap boyama atölyeleri, yaşlıların zihinsel ve fiziksel sağlığını olumlu yönde etkilerken, toplumda dayanışmayı ve birlikteliği güçlendiriyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.