75 Yaşındaki 'Barbie Teyze'nin pembe dünyası

Isparta'nın Sav beldesinde yaşayan 75 yaşındaki Sakine Akkul, pembe renge olan tutkusu ile dikkat çekiyor. Çocukluğundan beri pembe rengine hayran olduğunu söyleyen Akkul, yaşadığı müstakil evi baştan sona pembeye boyayarak adeta bir masal dünyası yaratmış. Sakine teyze, "Elimden gelse oğlumla kızımı da pembeye boyarım, onlara da pembe pembe bakarım. Çünkü pembe rengi çok seviyorum" diyor.

75 Yaşındaki 'Barbie Teyze'nin pembe dünyası
Yayınlanma:

Sav beldesinde yaşayan Sakine Akkul, tek katlı evinin dış kapısından iç mekan süslemelerine kadar her detayı pembe renge boyayarak çevresindekileri hayrete düşürüyor. Pembe sevgisinin çocukluğuna dayandığını belirten Sakine teyze, "Daha 4-5 yaşlarındayken annemden pembe bez parçaları isterdim, başka renk kabul etmezdim. Babam da bayramlık kıyafetlerimi hep pembe alırdı" diye anlatıyor.

pembe-teyze-4.jpg

"ELİMDEN GELSE HER YERİ PEMBEYE BOYARIM"

Pembe rengine olan sevgisiyle tanınan Sakine Akkul, evini kendi elleriyle pembe renge boyamış. "Elime ne geçerse pembeye boyamak istiyorum, boyamadan duramıyorum" diyen Akkul, boya yapmadığı zamanlarda uyuyamadığını ifade ediyor. Oğlunun, annesini bu yaşta boya yapmaması için uyardığını belirten Akkul, "Ama ben duramıyorum, boya yapınca rahatlıyorum" diyor.

pembe-teyze-2.jpg

"HER YERDEN EVİ GÖRMEYE GELİYORLAR"

Sakine teyzenin pembe evi, sadece Sav beldesinde değil, şehir dışından da büyük ilgi görüyor. "Ankara'dan, Antalya'dan evi görmek için gelenler var. Neden bu kadar pembe seviyorsun diye soruyorlar" diyen Akkul, pembe rengin hayatında büyük bir yer kapladığını dile getiriyor. Eşinin vefatından sonra pembe aşkının daha da arttığını söyleyen Sakine teyze, "Evimi pembeye boyayarak kendimi teselli ediyorum" diyor.

pembe-teyze-2-001.jpg

"SAV KASABASINI DA PEMBEYE BOYAMAK İSTERİM"

Sakine teyzenin hayalleri ise bununla sınırlı değil. "Elimden gelse Sav kasabasının tamamını pembeye boyarım" diyen Akkul, ileride bu hayalini gerçekleştirebilmek için çalışmayı planladığını belirtiyor. Boya alacak imkanı olmasa da bu tutkusundan vazgeçmeye niyeti yok.

pembe-teyze-3.jpg

"MEZAR TAŞIM DA PEMBE OLSUN"

Sakine teyze, ölümünden sonra bile pembe renkten vazgeçmek istemiyor. Çocuklarına vasiyet eden Akkul, "Mezar taşım pespembe olsun, evimin giriş kapısı gibi. Gelen herkes benim mezarıma bakıp, beni ansın. Çünkü pembe benim en değerli şeyim" diyerek pembe tutkusu ile dolu yaşamını özetliyor. (NTV)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.