8 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 8 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

8 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 8 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Japonya'nın Kyushu adasındaki Miyazaki kenti açıklarında 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Japonya Kabine Sekreteri Hayashi Yoshimasa, yaklaşık 1 metre yüksekliğinde bir tsunami beklendiğini duyurarak, tsunami uyarısı yapıldığını bildirdi. Depremde 7 kişi yaralandı.

Türkiye’den gelişmeler

TCMB merakla beklenen yılın 3. Enflasyon Raporu'nu açıkladı. TCMB, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak açıkladı ve yıl sonu tahmini değişmemiş oldu. Enflasyonun 2025’te yüzde 14, 2026’da ise yüzde 9 olması bekleniyor.

Şırnak'ta göreve başlayalı henüz bir ay olan 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Kalaz , görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştü.

Türkiye Petrolleri Arama Daire Başkanı Mehmet Salih Bülent Sadioğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev için bulunduğu sırada konakladığı otel odasında ölü bulundu. Üst düzey yönetici Sadioğlu'nun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü 74,19 puanlık bir artışla 10 bin 98,50 puandan kapattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyada yayınlanan sokak röportajları ve vatandaş görüşlerini içeren içeriklerin basın etik kurallarına aykırı hale geldiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, bir yıl önce 3,4 trilyon lira olan KKM (Kur Korumalı Mevduat) stoğunun, son 50 haftadır kesintisiz bir şekilde gerileyerek 1,6 trilyon lira azaldığını duyurdu.

Kırıkkale’de geçtiğimiz haftalarda 8 TL’ye kadar yükselen ekmek fiyatı, yeniden 5 TL’ye düştü.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ta eylem hazırlığında olan terörist Serdar Sönmez'i etkisiz hale getirdi.

SAVDES-SEN Başkanı Tuncay Cengiz, bugün yapılan basın açıklamasında Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının barınma, ulaşım ve ekonomik sorunlarına dikkat çekerek "Hâlen taş devrinde yaşıyoruz" dedi. Cengiz, ikramiyelerin geri ödenmesi ve personel eksikliklerinin giderilmesi gibi çözüm taleplerini sıraladı.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yıllardır kapalı olan Ankapark için toplamda 35 milyon TL değerinde havuz bakım ihalesi verdiği ortaya çıktı. İhaleyi alan firmanın CHP Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür'ün yöneticiliğini yaptığı 'Ahed Plastik' olduğu belirlendi. 2021, 2022 ve 2023 yıllarında bu firmaya toplamda 42 milyon liralık ihale verildiği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, CHP'li Meclis Üyesi Gül Eda Hür'ün 42 milyon liralık ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Yalçın, Hür’ün ihale almak yerine istisnai usulle alım gerçekleştirdiğini belirtti.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Yalçın ile birlikte ziyaret etti. Ankara’da AK Partili belediyeler içinde Mansur Yavaş’a ziyarette bulunan ilk isim Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran olmuştu.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir ganyan bayine düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

Ankara Elmadağ Hasanoğlan köprüsü girişinde trafik kazası meydana geldi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

CHP'de 2028 için 'Cumhurbaşkanlığı Adaylığı' planları yapılırken, favori isimlerden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, en yakın rakibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na fark attı. Asal Araştırma'nın son anketi bu farkı ortaya koydu.

Kırşehir’de şehit Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, son yolculuğuna uğurlandı.

Spor dünyasından gelişmeler

2001 doğumlu Hatice Akbaş, Paris 2024 Olimpiyatlarında kadınlar 54 kilogramda Çinli rakibine 5-0 yenilerek gümüş madalya kazandı.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Avusturya temsilcisi Rapid Wien'e 1-0 yenildi. Rövanş haftaya.

UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında RAMS Başakşehir, deplasmanda Gürcistan ekibi Iberia Tiflis'i 1-0 yendi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları yarı finalinde güçlü rakibi İtalya ile karşı karşıya geldi. Fransa’nın başkenti Paris'teki South Paris Arena'da oynanan mücadelede, İtalya 3-0'lık net bir galibiyetle finale yükseldi.

Ankaragücü, geçen sezon Hatayspor’da oynayan Azerbaycanlı futbolcu Renat Dadashov ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Halterde Askispor’lu Muhammed Furkan Özbek, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda toplamda 341 kilogram kaldırdı ve olimpiyat beşincisi olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Gençlerbirliği, Slovenyalı defans oyuncusu Zan Zuzek ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Gençlerbirliği’nde ayrıca Oğuzhan Berber de takıma bir kez daha kazandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.