8 Ekim 2024’te neler yaşandı? 8 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

8 Ekim 2024’te neler yaşandı? 8 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 27 Filistinli hayatını kaybetti.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

94 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan son yolculuğuna uğurlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. TBMM'de DEM Partili vekillerle tokalaşmasına da açıklık getiren Bahçeli, "Uzattığım el, 'gelin Türkiye partisi olun' demektir." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen kapalı İsrail oturumunun ardından yaptığı ilk açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Özel, Erdoğan'ın "İsrail saldıracak" söylemiyle işsizlik ve yoksulluk gibi ülkenin temel sorunlarının gündemden uzaklaştırılmaya çalışıldığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Gülşah Durbay hakkındaki iddialara dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, “Partili olmadığı halde bir yerden yüz bulup kendine makam mevki üreten sahtekarlar, ahlaksızlar, alnınızı karışlamazsam namerdim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının ardından, fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar ve Mehmet Özçay’ın eserlerinden oluşan "Ayasofya Fotoğrafları" sergisini ziyaret etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, "İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör şebekesidir. Emperyalistlerin tetikçisidir. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Fatih Erbakan'ı ziyaret ederek TBMM'de kurulması muhtemel ittifak üzerine önemli bir görüşme yaptı.

2 yaşında cinsel istismar sebebiyle hayatını kaybeden Sıla Bebek Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde cenaze namazı sonrası dedesinin soyadı ile defnedildi.

Türkiye'nin ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti bulunduğu iddiası gündem oldu. Firmadan konuya ilişkin açıklama gelmezken, Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, soruları yanıtsız bıraktı.

İYİ Parti'den Temmuz ayında istifa eden İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüksek gelir elde eden ancak vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen sporculara yönelik kapsamlı bir denetim başlattı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’ye yönelik büyük bir tehdit oluşturan canlı bomba saldırısı planlarını engellemek amacıyla Suriye’nin Amude bölgesinde düzenlediği başarılı bir operasyonla terör örgütü PKK/YPJ'nin üst düzey sorumlularından biri olan Hezal Belge’yi etkisiz hale getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları Discord ve Telegram'daki paylaşımlar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 2 çocuğun Emniyet tarafından muhafaza altına alındığını açıkladı.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Google’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arama sonuçlarındaki "Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu" ifadesini kaldırmasına sert tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin arttığı son dönemde kadınların yanında olduklarını vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yakacık Mahallesindeki bir araziye hafriyat ve atık döken Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesine 1 milyon 299 bin 54’er TL para cezası kesti.

Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilen ve “Kıbrıs Barış Harekâtı” ismini taşıyan parkın açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bin 500 TL'lik maddi yardımından yararlanan emekli sayısı 1 yılda 7 kat arttı. Belediyeye destek için başvuran emekli sayısı 6 binden 44 bine yükseldi. Böylece Ankara'daki yardıma muhtaç emekli sayısı 50 bine yaklaşmış oldu.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, gönüllü olarak cami temizliği yapan 81 yaşındaki Halil Şahin, bir kişi tarafından darp edilerek yaralandı. Olay, Mamak'taki Fazilet Camii'nde gerçekleşti. Şahıs gözaltına alındı.

Ankara'da, jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla kumarhane olarak kullanıldığı belirlenen bir çiftlik evinde iki kişi gözaltına alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle düzenlenen 3. Bozok Film Festivali başladı.

Kırıkkale'de, kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Kırıkkale'de drift yapıp ters yönde kaçan otomobil, kapanla durduruldu. Polis ekipleri tarafından sürücüye 85 bin 979 lira ceza kesilirken otomobil ise trafikten men edildi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, BKT EuroCup B Grubu'ndaki üçüncü maçında Ankara Arena’da Slovenya ekibi Cedevita Olimpija ile karşılaştı. Türk Telekom, maçı 78-70 kazanarak Avrupa'da üçüncü maçından da galip ayrıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonunun olağan genel kurulu, Ankara'da yapıldı. Hidayet Türkoğlu, yeniden başkanlığa seçildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.