8 Eylül 2024’te neler yaşandı? 8 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

8 Eylül 2024’te neler yaşandı? 8 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Cezayir Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un oyların yüzde 94'ünü alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan küçük Narin'den acı haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma ekiplerinin kayıp kız çocuğunun cansız bedenine ulaştığını duyurdu.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde meydana gelen askeri araç kazasında 4 jandarma şehit oldu, 1 asker yaralandı.

AK Parti Diyarbakır Mlletvekili Galip Ensarioğlu, Narin cinayeti sonrası "Aile bireyleri ile ilgili tutuklamalar ve yeni gözaltılar var. Ancak, somut bir delil olmadan ve soruşturma netleşmeden konu hakkında daha fazla yorum yapmak mümkün değil." dedi. Ensarioğlu, ayrıca "Soruşturmada son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü Aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas bir düzeyde olduğu için onların da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolması ve cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili soruşturma derinleşiyor. Soruşturma sonrası aile bireylerin de yer aldığı 23 kişi gözaltına alındı.

Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye’ye getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Bakanlık, cenaze süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 asker için ülke genelinde bir dakikalık saygı duruşu yapılacağını duyurdu.

Gazeteci Zihni Çakır’ın iddiasına göre, Ankara'da geçtiğimiz günlerde bir düğün sonrası düzenlenen 'düğün sonrası' eğlencesinde taciz girişimiyle başladığı iddia edilen kavga, kısa süre sonra daha da büyüdü. Kavga, Çankaya'da bulunan Angora Evleri'ne kadar taşındı ve burada Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanvekili Faruk Köylüoğlu'nun oğlunun bacaklarından vurulmasıyla sonuçlandı. Çakır, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yaşanan olayı örtbas etmeye çalıştığını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Can Atalay için toplanma talebini reddettiğini aktardı.

Irak'ın kuzeyinde 5 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi Millî Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 5 PKK'lı teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara’da, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için kadın sivil toplum kuruluşları tarafından bir protesto düzenlendi. Kadın Meclisleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi, Genç Feministler Federasyonu ve Sosyalistler Partisi (SOLDEP) kadın üyelerinden oluşan grup, Kızılay’daki Sakarya Caddesi’nde bir araya gelerek Narin’in katledilmesine tepki gösterdi.

Kırıkkale'nin Delice ilçesi yakınlarında meydana gelen kazada, park halindeki bir TIR'a arkadan çarpan otomobil hurdaya döndü, aynı aileden 2’si çocuk 4 kişi ağır yaralandı.

Ankara'nın önemli tarihi ve turistik bölgelerinden biri olan Haymana, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103. yıl dönümü anısına, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde düzenlenen fotoğraf sergisiyle Ankaralılarla buluştu.

Atatürk Botanik Bahçesi, temizliği ve güvenliği ile spora teşvik ediyor. Motorlu araç ve bisiklet girişinin yasak olduğu park, 800 metrelik koşu yolu, spor aletleri ve geniş dinlenme alanlarıyla sporseverleri ve doğaseverleri buluşturuyor. Sigara içmenin yasak olduğu bu bahçe, ziyaretçilerine güvenli bir spor ve dinleme alanı sunuyor.

Ankara'da 2. Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri 15 Eylül itibariyle Keçiören'de başlıyor.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trendyol Süper Lig takımlarından Hatayspor, teknik direktörlük görevine Rıza Çalımbay’ı getirdi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Saint-Denis'teki Stade de France’ta düzenlenen görkemli kapanış töreniyle sona erdi.

ABB FOMGET, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Fenerbahçe Petrol Ofisi'ne 2-1 yenildi ve sezona mağlubiyetle başladı.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'e verilen milli ara sırasında Esenler Erokspor ile yaptığı hazırlık maçını 8-3’lük skorla kazandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.