9 Eylül 2024’te neler yaşandı? 9 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

9 Eylül 2024’te neler yaşandı? 9 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

ABD'nin en büyük Müslüman sivil hakları örgütü olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) Chicago Şubesi, Müslüman ve Filistin karşıtlığına yönelik davalarda önemli bir artış yaşandığını duyurdu. CAIR Chicago Operasyonlar Müdürü Maggie Slavin, 7 Ekim'den bu yana bu tür davaların yüzde 97 oranında arttığını açıkladı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Kara Harp Okulu’ndaki teğmenlerin kılıçlı yemin törenine ilişkin yürütülen tartışmalara değindi. Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili tahkikatın çok boyutlu bir şekilde sürdüğünü ve gereken adımların atılacağını belirterek, "Muhalefet, Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Ordumuzun yıpratılmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken, olayın tek tutuklu sanığı olan amca Salim Güran’ın ifadesi ortaya çıktı. Güran iddiaları reddetti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın şehit olduğunu duyurdu.

Narin’in boynunda boğma izleri tespit edilirken, cesedinin 15 gün boyunca suda kaldığı anlaşıldı. Ayrıca, ilk bulgulara göre Narin’in kesici bir aletle öldürülmediği, cesedin üzerine konulan kayalar sebebiyle vücudunda kırıkların oluştuğu kaydedildi.

ASAL Araştırma tarafından yapılan ankette, vatandaşlara “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Ankete katılan 2 bin kişinin verdiği cevaplara göre AK Parti ikinci sıraya gerilemiş görünüyor. CHP yüzde 34.5 AK Parti ise yüzde 29,8 oy aldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen hava harekatında 21 hedefin başarıyla imha edildiğini duyurdu.

Apple’ın merakla beklenen iPhone 16 serisi bugün düzenlenecek "Glowtime" etkinliğiyle tanıtılırken, uzmanlar bu heyecanın dolandırıcılar tarafından istismar edilebileceği konusunda tüketicileri uyarıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekâtları sonucunda toplam 5 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Avcılar'da 3 gün önce kaybolan 13 yaşındaki Sevda Yılmaz, Kadıköy'de bulundu. Sevda'nın ifadesinde dilendirildiği ve şiddet gördüğünü iddia etti. Kızın babası ise gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde kurulan "Bellek Müzesi"nin açılışını gerçekleştirdi. Müzede, CHP’nin 101 yıllık siyasi hayatında kullanılan seçim afişleri, müzikler, belgeler, materyaller ve hatıra değeri taşıyan eşyalar sergileniyor.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül ayının ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya CHP grubunun Fatih Ünal iddiası damga vurdu. Toplantıda söz alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Tolga Turgut, AK Partili Meclis Üyesi Fatih Ünal'ın Keçiören Belediyesine açılan davalara meclis üyesi olduğu süreçte arabuluculuk ederek haksız gelir sağladığını iddia etti.

Çankaya Belediyesi gece çalışmak zorunda olan ailelere destek olmak amacıyla Maltepe Gündüz Bakımevi'nde gece bakımevi hizmetini bugün itibarıyla başlattı. Çankaya Belediyesi Kreşler Müdürü Ayfer Uslu, "Kurumsal anlamda Ankara'nın ilk gece kreşi uygulaması diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Başkent Ankara’nın Etimesgut ilçesi Süvari Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kahvaltı daveti ölümle sonuçlandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışmada, damat kayınpederini bıçaklayarak öldürdü.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, bir şahıs eski eşinin kocasını pompalı tüfekle vurarak yaraladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının açılışında Abdurrahim Karakoç İlkokulu öğrencilerini yalnız bırakmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla ücretsiz çamaşır yıkama merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Kurtuluş, Beşevler ve Araplar’daki merkezlerin ardından Emniyet Mahallesi'nde de yeni bir Giysi Yıkama Merkezi hizmete açıldı.

Ankara Kulübü Derneği Seymenleri, ‘15 Temmuz Demokrasi Müzesi’nde gösteri sergiledi.

Ankara'da suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 18'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davanın duruşması Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, Kaplan ve diğer tutuklu sanıklar katıldı.

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, tarımsal destekleme projeleri kapsamında önemli bir adım attıklarını duyurdu. Başkan Ceylan, "Söz Verdik Yapıyoruz, Yapmaya Devam Edeceğiz" başlığı altında yaptığı açıklamada, seçim beyannamesinde taahhüt ettikleri gibi tarımsal destekleme projelerine başladıklarını belirtti.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta mücadele eden A Milli Futbol Takımı, Gürsel Aksel Stadı’nda İzlanda ile karşı karşıya geldi. İlk dakikadan itibaren baskılı bir oyun sergileyen Milliler, sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 4’e yükseltti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, Macar kanat oyuncusu Kevin Varga'yı renklerine bağladı.

Fenerbahçe, transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, Sırp futbolcu Filip Kostic’i kiralık olarak kadrosuna kattı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.