A Milli Futbol Takımı, Hedef büyüttü: "Gruptan lider çıkmak istiyoruz"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) galibiyetle başlayan A Milli Futbol Takımı, F Grubu'ndaki ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile karşılaşacak. Ay-yıldızlı ekip, bu önemli karşılaşma öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Takımın tecrübeli savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve hedeflerini paylaştı.

A Milli Futbol Takımı, Hedef büyüttü: "Gruptan lider çıkmak istiyoruz"
Yayınlanma:

"GRUPTAN LİDER ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Abdülkerim Bardakcı, Gürcistan'ı 3-1 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti. "İyi ve faydalı bir kamp dönemiydi. İyi hazırlık maçları oynadık, sonuçları iyi olmasa da her şeyi test ettik ve gördük. Kaliteli bir kadroya sahibiz. Amacımız galibiyetle başlamaktı. İlk maçlar zordur. Çok şükür galip geldik. İnşallah bunu da devam ettirmek istiyoruz." dedi.

GÜRCİSTAN MAÇI DEĞERLENDİRMESİ

Gürcistan karşısında iyi oynadıklarını ifade eden Bardakcı, "Bence dün iyi oynadık ama savunmada birkaç net pozisyon verdik. Bu da maç içinde olan şeyler. Takım olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Elbette bu kadar pozisyon vermememiz lazım. Bu da bize ders olur umarım. İnşallah bundan sonraki maçlarda bu kadar pozisyon vermeyiz." şeklinde konuştu.

"SKORU KORUMAK İÇİN GERİ ÇEKİLDİK"

Maçta Kenan Yıldız'ın ofsayt nedeniyle iptal edilen golünden sonra geri çekilmeleri hakkında Bardakcı, "Ofsayt olmasaydı maç farklı bir noktaya gidecekti. Gol iptal edilince psikolojik olarak skoru korumak istiyorsun. İçeride bunu konuştuk, ikinci yarı çıktık ve bunu düzelttik. Skoru korumak için psikolojik olarak geri çekiliyorsunuz." dedi.

Stoperdeki partneri Samet Akaydin'ın Gürcistan karşısında çok iyi bir performans sergilediğini söyleyen Bardakcı, "Samet kampta en yakınlarımdan biri, onu çok seviyorum. Dün bence 10 üzerinden 10 oynadı. Samet mental olarak kuvvetli biri. Eleştiriler olması ülkemizde normal. En ufak hatada, performans düşüklüğünde eleştiriler başlıyor. Samet bunun altından kalkmasını bildi." ifadelerini kullandı.

Abdülkerim Bardakcı, şu an sadece milli takıma odaklandığını vurguladı. "En başından bu yana Galatasaray'da yaptığım röportajlarda söylüyorum. Çok çalışıyorum, her gün ekstralar yapıyorum, bunun da faydasını görüyorum. Kariyer olarak sadece buraya odaklıyım," dedi.

"EN BÜYÜK HEDEFİMİZ GRUPTAN LİDER OLARAK ÇIKMAK"

Gürcistan karşısında atılan gollerin anlamını değerlendiren Bardakcı, "Hepsinin anlamı çok farklı. Özellikle Arda'nın attığı gol... Maçtan önce Kerem'e söylemiştim, inşallah girersin maçı bitirirsin demiştim, öyle de oldu," şeklinde konuştu.

Milli futbolcu, takımın en büyük hedefinin gruptan lider olarak çıkmak olduğunu belirtti ve ekledi: "Bu sene ilkleri başararak turnuvaya katıldık. Hırvatistan'ı evinde yendik, grup lideri olarak katıldık. Grubu lider bitirmek istiyoruz."

Gürcistan maçındaki taraftar desteğine de değinen Abdülkerim, "Kendimizi Türkiye'de gibi hissettik. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Galibiyette onların da çok büyük payı vardı. Bizi desteklemeye devam etsinler. Ülkemizi çok gururlandırmak istiyoruz." dedi.

Turnuvada beğendiği takımlar hakkında konuşan Bardakcı, "Maçları izliyorum. İspanya'yı beğendim. Portekiz iyi oynadı. Tabii ki de biz." dedi. Maç öncesi genellikle mehter marşı dinlediğini belirten Bardakcı, "Beni çok motive ediyor. Savaşa gidiyormuş gibi hissediyorum," ifadelerini kullandı.

Son olarak, Arda Güler'in performansını öven Bardakcı, finale çıkmaları halinde Fransa ile karşılaşmak istediğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.