ABD Başkanı Biden, katliam yapan İsrail'e destek verdi

Gazze'de hastaneyi vurarak 500'ün üzerinde sivilin ölümüne neden olan İsrail'e ABD Başkanı Joe Biden'dan destek geldi.

ABD Başkanı Biden, katliam yapan İsrail'e destek verdi
Yayınlanma:

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de Binyamin Netanyahu ile yaptığı açıklamada ''İsrail'in yanındayız'' dedi. Dünyanın meraklı gözlerle beklediği açıklama Kudüs'ten yapıldı.

Joe Biden, İsrail-Filistin çatışmaları kapsamında İsrail'e desteğini açık cümlelerle belirtti. Biden, ''İsrail halkının direnişini taktirle karşılıyorum'' açıklamasını yaptı. Biden ayrıca, ''Saldırıları diğer taraflar yaptı'' diyerek İsrail'e desteğini açıkladı.

''DÜNYANIN ABD'NİN İSRAİL İLE BİRLİKTE OLDUĞUNU GÖRMESİNİ İSTEDİM''

"Bugün basit bir sebepten burada olmak istedim. Dünyanın ABD'nin İsrail ile birlikte olduğunu görmesini istedim. Hamas binlerce insanı öldürdü, katliam demek abartı olmaz. Onlarca insanı esir aldılar. Böyle bir şeyi hayal etmek benim hayal gücümün dışında.

''ÖYLE KORKUNÇ ŞEYLER YAPTILAR Kİ...''

Öyle korkunç şeyler yaptılar ki DAEŞ'ı gölgede bırakacak suçlar işlediler. Amerikalılar sizi anlıyor ve endişeleniyor. Tercihinizin kolay olmadığını biliyorlar. Hamas Filistin halkını temsil etmiyor, onlara sadece acı getirdi.

''İSRAİL'İN CESARETİ VE KARARI GURUR VERİCİ."

''Söylemek istediğim şu: Çok üzgünüm ve çok sinirliyim hastanedeki patlamadan ötürü. Filistin halkının hayat kurtarma yeteneklerini geliştirmek istiyorum. ABD olarak biz böyleyiz. Biz örnekle liderlik etmek istiyoruz.''

''İsrail ABD gibi değerli bir konuma sahip. Diğer demokrasiler de bizim burada ne yapacağımızı izliyor. İsrail'in cesareti ve kararı gurur verici."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.