ABD bu kez Lübnan'a demokrasi getirme vaadinde bulundu

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmanın durdurulması için güçlü ve egemen bir Lübnan'ın inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

ABD bu kez Lübnan'a demokrasi getirme vaadinde bulundu
Yayınlanma:

BMGK'de "Orta Doğu'daki Durum" başlıklı oturumda, ABD Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, Lübnan'ın meşru bir güvenlik gücü tarafından korunan bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Wood, Lübnan'ın devlet kurumlarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerken, siyasi liderlerin farklılıkları bir kenara bırakıp halkın ihtiyaçlarına yanıt veren bir hükümet kurmaları gerektiğini belirtti.

Ayrıca Wood, İran'ı Lübnan'ın egemenliğini baltalamakla suçlayarak, Tahran yönetiminin bölgeye müdahalesinin iktidarsızlığa yol açtığını savundu.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise, İsrail'in saldırıları sonucu Lübnan'da bir milyondan fazla insanın yerinden olduğunu dile getirerek, ABD'nin ateşkes sağlama çabalarını engellediğini iddia etti. Nebenzia, İsrail'in 1701 sayılı Kararın gerekliliklerine uyması ve askeri operasyonlarını durdurması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.