ABD medyası: İran tüm uyarılara rağmen İsrail'i vuracak

ABD medyasında çıkan haberlere göre, İran, ABD ve Arap ülkelerinin Orta Doğu’daki gerginliği azaltma çağrılarını reddetti ve İsrail’i hedef almaktan geri durmayacağını açıkladı.

ABD medyası: İran tüm uyarılara rağmen İsrail'i vuracak
Yayınlanma:

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ardından Ürdün ve Lübnan dışişleri bakanlarının İran’a giderek gerginliğin azaltılması çağrısı yaptığını bildirdi. Ancak, Tahran’a gelen Arap yetkililere İran’ın İsrail’i vurma kararlılığında olduğu ve bu eylemlerin bir savaşa yol açabilecek olmasının umursanmadığı cevabının verildiği öne sürüldü.

WSJ, ABD’nin Avrupa ülkelerinden İran’ı gerginliği azaltmaya zorlamalarını talep ettiğini ve İran’a yönelik bir saldırı eyleminin, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın Batı ile ilişkileri geliştirme çabalarına büyük darbe vuracağını belirtti.

NBC News’e konuşan bir İsrailli yetkili, İsrail’in İran ve Hizbullah’tan birkaç gün sürebilecek füze ve insansız hava aracı saldırıları beklediğini açıkladı. İsrail, kendisine yönelik tüm eylemlere karşılık vereceğini duyururken, Başbakan Binyamin Netanyahu, “İsrail Devleti, İran’ın şer eksenine karşı çok cepheli bir savaşın içerisindedir,” şeklinde bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta, İsmail Heniyye ve Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür’ün suikasta uğramasının ardından İsrail, Şükür’ün öldürülmesinin sorumluluğunu üstlenmişti ancak Heniyye suikastıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. Hizbullah, İsrail’in Şükür’e yönelik saldırısına cevap vereceğini belirtmiş, İran ise İsrail’i hedef alacağını duyurmuştu.

İran, en son nisan ayında İsrail’e büyük bir saldırı düzenleyerek 300’den fazla insansız hava aracı ve füze göndermişti. Bu saldırıların büyük çoğunluğu İsrail ve bölge ülkeleri tarafından engellenmiş, İsrail’de sadece bir kişi yaralanmıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.