ABD şaşırtmadı: "Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz"

Gazze’de 49 gün süren çatışma halinin ardından İsrail’in Gazze’deki ablukasının kalkması için yoğun çaba sonucu ‘insani ara’ adı altında geçici ateşkes verilmişti.

ABD şaşırtmadı: "Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz"
Yayınlanma:

Dört günlük geçici ateşkes Mısır ve Katar’ın ara buluculuğu ile 2 gün daha uzamıştı. Daha sonra süresiz şekilde yeniden uzatılan ateşkesin kalıcı hale gelmesi için Türkiye başta olmak üzere birçok ülke ve kuruluştan mesajlar paylaşılmıştı.

BEYAZ SARAY'DAN İSRAİL'İN GAZZE ABLUKASI SÜRSÜN ANLAMINDA AÇIKLAMA

İsrail’in savaş suçu işlediği, Gazze’de on binlerce sivili, çocuğu, kadını öldürdüğü süreçte de İsrail’i eleştirmek konusunda ürkek davranan Amerika Birleşik Devletleri, kalıcı ateşkes istemediğini resmi olarak açıkladı. Beyaz Saray’dan “Gazze’de ateşkesin kalıcı olmasını desteklemiyoruz ancak insani aranın önümüzdeki günlerde de sürmesini isteriz “ açıklaması yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı A. Blinken kameralar karşısına geçti ve Gazze'ye yapılan insani yardımlara katkı sağladıklarını ancak bunun da yetersiz olduğunu söyledi. Blinken ayrıca İsrail'in sivillere zararı en aza indirmesi ve uluslararası savaş hukukuna uygun davranması gerektiğini söyledi. Blinken, İsrail'in çatışmalara yeniden başlamadan önce sivillilerin koruma altına alınmasını da istediğini açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.