ABD'de Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verildi

Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde yapılan duruşmada, hakim Donald Cabell, Cihantimur'un iade süreci boyunca tutuklu kalmasına karar verdi.

ABD'de Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verildi
Yayınlanma:

17 yaşındaki Timur Cihantimur, İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından kaçarak ABD'ye gittiği ve Türkiye'nin iade talebi üzerine Boston'da yakalandı. Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde yapılan duruşmada, hakim Donald Cabell, Cihantimur'un iade süreci boyunca tutuklu kalmasına karar verdi.

Cihantimur'un avukatları, müvekkilinin tutulduğu Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevinin şartlarının uygun olmadığını öne sürerek, evde gözetim altında tutulmasını veya daha uygun bir yere nakledilmesini talep etti. Savcı ise Cihantimur'un kaçma ihtimali olduğunu belirterek ev gözetimine karşı çıktı ve şu anki tutukluluk koşullarının uygun olduğunu savundu.

Duruşma sonrası mahkeme binası önünde açıklama yapan Oğuz Murat Aci'nin ailesinin temsilcisi Esat Gök, hakimin kararının kendilerini memnun ettiğini belirterek, Cihantimur'un serbest bırakılması durumunda neden kaçtıklarını sorguladı. Gök, adaletin yerine gelmeye başladığını söyledi ve Cihantimur'un annesi Eylem Tok için de benzer bir karar beklediklerini ifade etti.

Timur Cihantimur, İstanbul'da meydana gelen kazada "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla yargılanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.