ABD'den F-16 açıklaması: F-16'lar geliyor mu?

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarının satışına ilişkin kabul mektubunu imzaladığı bildirildi. Bu gelişme, Türkiye ile ABD arasındaki savunma iş birliğinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

ABD'den F-16 açıklaması: F-16'lar geliyor mu?
Yayınlanma:

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden aldığı bilgiye göre, Ocak ayının sonlarına doğru Kongre’ye yapılan resmi satış bildirimiyle başlayan sürecin tamamlandığını belirtti. Paksoy, teklif mektubu ve kabul mektubu adımlarının gerçekleştirildiğini, bundan sonra geriye kalan tek şeyin Blok 70 F-16’ların üretimi ve teslimatı olduğunu ifade etti.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'in açıklamalarına yer verdi. Miller, Türkiye'nin kabul mektubunu imzaladığını ancak henüz sözleşme aşamasına gelinmediğini vurguladı. Kabul mektubunun teknik altyapı, parça üretimi, fiyat gibi konuları içerdiğini belirten Miller, bu konular üzerinde çalışıldığını ve bazı yerlere şerh konulmasının beklendiğini söyledi. Ayrıca, işlerin hızla ilerlemesini bu kez ABD'nin istediğini kaydeden Fırat, sözleşme imzalandıktan hemen sonra Türkiye'nin ilk taksiti ödeyeceğini ve pazarlıkların devam ettiğini ekledi.

F-16 satış sürecinin hızlanmasıyla birlikte, 2028 yılında teslimatın yapılması öngörülüyor. Bu anlaşma, Türkiye'nin savunma kapasitesini artırma yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.