ABD'nin en tartışmalı Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti

Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, 100 yaşında hayatını kaybetti. Kissinger, ABD tarihindeki en tartışmalı Dışişleri Bakanlarından biri olarak tarihe geçti...

ABD'nin en tartışmalı Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Henry Kissinger, 1923 Almanya doğumlu olup, Nazi Almanyası'ndan kaçarak 1938'de ABD'ye yerleşmişti. Uzun siyasi kariyerinde, 1973-1977 yılları arasında Richard Nixon ve Gerald Ford'un başkanlıkları döneminde ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda 1969-1975 yılları arasında Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevini üstlendi.

Kissinger'ın diplomasi kariyeri, 1974 Kıbrıs Harekatı gibi önemli olaylara tanıklık etti. Vietnam Savaşı'nda ateşkes anlaşmasının imzalanmasındaki rolü nedeniyle 1973 Nobel Barış Ödülü'nü kazandı, ancak bu ödül büyük tartışmalara yol açtı.

Kissinger, gizli bombardımanlar ve baskıcı rejimlere destek gibi eleştirilen politikalara karışmasıyla eleştirildi.

1977'de görevlerinden ayrıldıktan sonra, danışmanlık şirketi Kissinger Associates aracılığıyla etkili bir figür olarak kaldı.

Kissinger'ın eski özel asistanı ve ABD'nin eski Çin Büyükelçisi Winston Lord Kissinger'ın ölümünü "Amerika ulusal çıkarları için çok önemli bir şahsiyeti kaybetti" ifadeleriyle açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.