ABD'nin nükleer enerjili savaş gemisi İran sınırında!

ABD'nin nükleer enerjili uçak gemisi USS Theodore Roosevelt, İran kıyılarından sadece 10 kilometre uzaklıktaki Hürmüz Boğazı'na ulaştı.

ABD'nin nükleer enerjili savaş gemisi İran sınırında!
Yayınlanma:

ABD'nin İsrail'in savunmasını güçlendirmek amacıyla ek savaş uçakları ve donanma savaş gemileri göndermesinin ardından geldi.

AKDENİZ'DE GERİLİM TIRMANIYOR

ABD Savunma Bakanlığı, gerilimin tırmanması üzerine İsrail'in savunmasını artırmak amacıyla adımlar attı. İsrail Ordu Radyosu'nun bildirdiğine göre, USS Theodore Roosevelt Hürmüz Boğazı'na demirledi ve İran kıyılarından yalnızca 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

ASKERİ MARŞLAR YAYINLANMAYA BAŞLADI

İran medyasında sık sık yayın akışı kesilerek askeri marşlar yayınlanmaya başlandı. İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" açıklamasını yaparak İsrail'le savaş imasında bulundu. İran lideri Ayetullah Hamaney, İsmail Haniye suikastı sonrası İsrail'e misilleme sözü vererek, "Siyonist rejim bitti" mesajını X platformunda sabitledi.

İRAN'DAN BEKLENEN SALDIRI

İsrail-İran arasındaki savaş gerilimi artarken dünya, Tahran'ın yapacağı saldırıya odaklandı. Batı istihbarat kaynakları, İran'ın 12-13 Ağustos tarihlerinde bir saldırı planladığını ve bunun Hizbullah ile koordineli olacağını öne sürdü. Saldırının tarihinin, Yahudiler için yas ve oruç günü olan Tişa beAv'a denk gelmesi dikkat çekti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.