Abdullah Gül: Üniversitelerde herkes korkusuzca düşüncelerini söylemeli

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ) mezuniyet törenine katıldı.

Abdullah Gül: Üniversitelerde herkes korkusuzca düşüncelerini söylemeli
Yayınlanma:

Törende, Gül’ün yanı sıra AGÜ Destekleme Vakfı (AGÜV) Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, mezun olan öğrenciler, aileleri ve davetliler yer aldı.

Abdullah Gül, konuşmasında üniversitelerin bilgi üretiminde özgür düşüncenin önemini vurguladı. "Herkesin korkusuzca düşüncelerini ifade etmesi, tartışmaların yapılması ve fikirlerin ileri sürülmesi rekabeti ve yeniliği ortaya çıkarır" dedi. Gül, Türkiye'de yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisi ve 200 bine yakın öğretim üyesi bulunduğunu belirterek, nitelik açısından daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Avrupa’daki üniversite öğrenci oranıyla Türkiye'deki oran arasında büyük bir fark olduğuna dikkat çeken Gül, “Maharet sadece rakamlarda değil, nitelikte ve kalitede olmalıdır” dedi.

Gül, üniversite kampüslerinin kamunun vicdanını yansıttığını ve toplumsal rahatsızlıkların ilk olarak üniversitelerde dillendirildiğini belirtti. Filistin'de yaşanan katliama değinerek, üniversitelerin sadece eğitim değil, insan hakları ve adaletsizliklerin tartışıldığı yerler olduğunu vurguladı. Gül, "Dünyanın büyük üniversiteleri, Filistin'deki katliama karşı duyarsız kalan ve diplomatik oyunlar oynayan ülkelerin yöneticilerine karşı ayağa kalkıyor. Öğrenciler, temiz ve iyi niyetle dünyanın vicdanını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.