Açık öğretim okullarına düzenleme: Geçme notu yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim okullarına yönelik yeni düzenlemeler içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımladı. Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip liselerini kapsayan yönetmelik, bu kurumların kuruluş, eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişine dair esasları güncelledi.

Açık öğretim okullarına düzenleme: Geçme notu yükseltildi
Yayınlanma:

Yapılan değişiklikler doğrultusunda, açık öğretim okullarında derslerden geçme notu 45’ten 50’ye çıkarıldı. Artık, açık öğretim ortaokulu ve liselerinde tüm derslerden 50 ve üzeri not alan öğrenciler başarılı sayılacak. Ayrıca, açık öğretim ortaokulunda Türkçe dersinden başarılı olmak için en az 70 puan alma zorunluluğu getirildi.

Bakanlık, dijitalleşme adına önemli adımlar atarak, öğrencilerin Bakanlık sistemlerinde bulunan verilerinin açık öğretim okulları bilgi yönetim sistemine aktarılabilmesi durumunda belge istenmemesi yönünde bir düzenleme yaptı. Ayrıca, yeni kayıtların e-Devlet üzerinden yapılabilmesi, açık öğretim sınavlarının elektronik sınav (e-Sınav) veya basılı evrak gibi yöntemlerle gerçekleştirilebilmesi sağlandı.

Yeni yönetmelikle açık öğretim ortaokulunda kayıtlı, zorunlu ilköğretim çağında olan öğrencilerin örgün eğitim kurumlarına geçişine imkan tanındı. Mezuniyet şartlarını taşıyan yeni kayıtlı öğrenciler, sınava girmeden kayıt oldukları dönemin sonunda mezun olabilecekler.

Ayrıca, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi öğrencileri, salgın hastalık veya doğal afet gibi olağanüstü durumlarda yüz yüze eğitim koşulu aranmaksızın kontenjan sınırı olmadan nakil ve geçiş yapabilecekler. Mesleki ve açık öğretim lisesi mezunlarının teknisyen unvanı alabilmeleri ile ilgili düzenlemeler de yeni yönetmelikte yer aldı.

Yönetmelikte "donuk ve silik öğrenci" kavramları, "kayıt yenilemeyen ve beklemeli öğrenci" olarak yeniden tanımlandı. Ayrıca, açık öğretim bürolarının adı açık öğretim birimleri olarak değiştirildi ve yüz yüze eğitim alan 18 yaş üstü öğrenciler için disiplin hükümleri getirildi. 18 yaş altındaki öğrenciler içinse Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği esas alınacak.

Yeni düzenleme ayrıca, yüz yüze eğitim uygulamaları, telafi programları ve yoğunlaştırılmış eğitim konularında detaylar sunarken, yurt dışında görevli olan veya velisiyle birlikte yurt dışında ikamet eden öğrencilere de açık öğretim okullarına kayıt hakkı tanıdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.