Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat çıkışı: ''Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez''

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat'ın tahliyesiyle ilgili yapılan eleştiriler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul 2 No'lu Barosu’nun düzenlediği 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Bakan Tunç, yargı süreçlerine müdahale anlamına gelebilecek eleştirilerin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat çıkışı: ''Tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmez''
Yayınlanma:

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene birçok önemli isim katıldı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve çeşitli siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı etkinlikte, Bakan Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TUTUKSUZ YARGILANMAK SUÇSUZ OLMAK ANLAMINA GELMEZ"

Engin Polat’ın tahliyesine dair sorular üzerine Bakan Tunç, "Görülmekte olan davalar hakkında konuşmak doğru değildir. Bir kişinin tutuklu ya da tutuksuz yargılanması, suçlu ya da suçsuz olduğu anlamına gelmez. Yargı mensuplarımız işlerini titizlikle yürütüyor, hatalı kararlar olsa bile bunların düzeltilme mekanizmaları yargı sistemi içerisinde mevcut," diyerek yargının bağımsızlığına dikkat çekti.

"YARGIYA PARMAK SALLANMAZ"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in, bir belediye başkanının yargıya yönelik sert ifadelerine destek vermesi hakkında da konuşan Tunç, bu durumu "talihsizlik" olarak nitelendirdi. "Yargıyı tehdit etmek, eski Türkiye manzaralarını hatırlatıyor. Sayın Özel, yargıya parmak sallayanlara destek vermek yerine, yargının görevini yapmasına izin verilmesi gerektiğini söylemeliydi," ifadelerini kullandı.

TEĞMENLERİN YEMİNİ TARTIŞMALARI

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan yemin tartışmaları da Bakan Tunç’un gündemindeydi. Teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasının ardından tekrarlanan eski bir yemin hakkında konuşan Tunç, "Askeri disiplini zedeleyen bu tür davranışların arka planı incelenecek ve gerekli soruşturmalar yapılacak. Ordumuz, milletimizin gözbebeğidir ve yıpratılmamalıdır," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.