Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Kılıçdaroğlu'na: Cumhurbaşkanına hakaret suçtur ve kimsenin kanunlar karşısında ayrıcalığı yoktur

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İddianamenin bu hafta içinde mahkemeye sunulmasının beklendiğini belirten Tunç, "Narin'i katledenler, Narin'e kıyanlar yargı önünde hesap vereceklerdir" dedi. Tunç, Karabük'te AK Parti Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi'ne katıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Kılıçdaroğlu'na: Cumhurbaşkanına hakaret suçtur ve kimsenin kanunlar karşısında ayrıcalığı yoktur
Yayınlanma:

Tunç, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle açılan hakaret davasıyla ilgili bir soruya da cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ana muhalefet liderine yakışmadığını belirten Tunç, "Türk Ceza Kanunu'na göre hakaret suçtur ve kimsenin kanunlar karşısında ayrıcalığı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretleri kabul etmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

Yargı paketindeki casusluk düzenlemesine de değinen Tunç, Türkiye'de araştırma yapanların cezalandırılacağına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Casusluk kastıyla işlenen suçların cezalandırılacağını vurgulayan Tunç, "Eğer bir suç casusluk amacıyla işlenmişse, hem işlenen suçtan hem de casusluktan ceza alınacaktır" dedi.

Ayrıca, Tunç, yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlanmak üzere olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakında kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Reform paketinde suçla mücadeleyi güçlendirecek önemli değişikliklerin yer alacağını belirten Tunç, özellikle trafik güvenliğini ihlal eden suçlar, ruhsatsız silah kullanımı ve bilişim suçlarına karşı daha etkin tedbirler alınacağını ifade etti.

Narin Güran cinayeti soruşturmasında ise çok kapsamlı bir delil toplama sürecinin yürütüldüğünü ve iddianamenin detaylı bir şekilde hazırlandığını kaydeden Tunç, adaletin gecikmeden tecelli etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.