Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan "Yenidoğan çetesi" açıklaması: 47 şüpheliden 22'si tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda "yenidoğan çetesi" olarak bilinen suç şebekesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan "Yenidoğan çetesi" açıklaması: 47 şüpheliden 22'si tutuklandı
Yayınlanma:

Tunç, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2023 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığını bildirdi.

Bakan Tunç, İstanbul'daki bazı özel hastanelerin yenidoğan bakım ünitelerinin kiralanarak insani ve uygun olmayan koşullarda bebek ölümlerine yol açtığına dair CİMER'e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarları üzerine soruşturmanın başlatıldığını vurguladı. Söz konusu soruşturma sonucunda 16 Ekim 2024 tarihinde 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandığını belirten Tunç, tutuklu bulunan 22 şüpheli ile ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini aktardı.

Ayrıca, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli bir cumhuriyet savcısının tehdit edilmesi olayı hakkında da soruşturma başlatıldığını açıklayan Tunç, bu kapsamda gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’inin tutuklandığını, 3’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini duyurdu. Bakan Tunç, bu soruşturmanın da titizlikle sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Adalet Bakanı, "Yenidoğan çetesi" ve savcının tehdit edilmesi olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturmaların adaletin yerini bulması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.