Adalet Divanı İsrail hakkında kararını verdi!

Uluslararası Adalet Divanı İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar ile ilgili kararını verdi. Uluslararası Adalet Divanı Başkanı Nevaf Selam kararı açıkladı.

Adalet Divanı İsrail hakkında kararını verdi!
Yayınlanma:

Adalet Divanı, İsrail ile ilgili kararını verdi. Uluslararası Adalet Divanı Başkanı Nevaf Selam, İsrail kararını açıkladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin talebi üzerine, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) İsrail'in Refah'ta başlattığı saldırılarla ilgili olarak yeni tedbir kararlarını açıkladı. Gazzelilerin haklarının telafisi mümkün olmayan şekilde zarara uğradığı gerekçesiyle alınan bu kararlar, İsrail'in yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurguluyor.

İşte kararın detayları:

  • Durumun Kötüleşmesi: 28 Mart tarihli tedbir kararlarına uyulmadığı ve durumun daha da kötüleştiği belirtilmiştir. Refah'taki durum felaket seviyesine ulaşmış vaziyettedir. İsrail'in bu sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulanmıştır.

  • Yerinden Edilme: Refah'ta 800 bin kişinin yerinden edildiği ifade edilmiştir.

  • Sivil Koruma: İsrail'in sivilleri yeterince korumadığına hükmedilmiş ve bu nedenle yeni tedbir kararlarına ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.

  • Altyapı Tahribatı: İsrail, Refah'ı haftalarca bombalamış ve altyapının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtilmiştir. İsrail'in aldığı önlemlerin yetersiz olduğu vurgulanmıştır.

  • Askeri Operasyonun Durdurulması: İsrail'in Refah'a yönelik askeri operasyonunun büyük risk taşıdığına karar verilmiştir. Mahkeme, alınmış önlemlerin yeterli olmadığına ve İsrail'in askeri operasyonu durdurmak zorunda olduğuna hükmetmiştir.

  • Bağlayıcı Kararlar: Bu kararların bağlayıcı olduğu ve uygulanması gerektiği vurgulanmıştır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.