Adana Büyükşehir Belediyesinde rüşvet! Belediyeyi 3 reklam ajansına peşkeş çekmiş

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan 'İhaleye Fesat Karıştırma' ve 'Rüşvet' operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesinde rüşvet! Belediyeyi 3 reklam ajansına peşkeş çekmiş
Yayınlanma:

Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet davasında detaylar ortaya çıktı. Gerçekleştirilen operasyonun ardından, 3 reklam firması sahibinin ihale şartnamelerini kendileri alabilecekleri şekilde hazırladıkları ve son 2 yılda belediyeden alınan reklam ihalelerinin aynı firmalara verildiği ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi, Nisan 2022'de başlatılan ihbar sonucu 'İhaleye Fesat Karıştırma' ve 'Rüşvet' soruşturması kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 18 Aralık'ta operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınanlar arasında Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın danışmanı Mürüvet S. de bulunuyor.

Operasyonun detaylarına göre, şüpheliler arasında olan Mürüvet S., belediye personeli ile birlikte hareket ederek ihaleye girecek diğer firmaların bilgilerini, açılacak ihaleye katılacak diğer firmaları öğrenip, şartnameleri kendileri alabilecekleri şekilde hazırlayarak ilgili firmalara ulaştırdı.

Belediyenin, Ecrimisil yöntemiyle billboardların reklam için 3 reklam firmasına tahsis edilerek 58 milyon TL zarara uğratıldığı belirlendi.

Ayrıca, şüphelilerin rüşvet alışverişi ve çeşitli avantajlar sağladıkları belirtiliyor. Mürüvet S.'nin yaptırdığı estetik operasyonun 100 bin TL'ye mal olduğu ve ödemeyi reklam firması sahiplerinin nakit olarak elden verdiği iddia ediliyor. Bu ödemenin yanı sıra reklam firması sahiplerinin, sınırsız limitli kredi kartlarını Mürüvet S.'ye vererek harcama yapmasını sağladıkları, zaman zaman nakit olarak rüşvet gönderdikleri ve misafirliklerinde yemek ısmarladıkları iddia ediliyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.