Adana merkezli 4 ilde 15 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 4 ilde düzenlenen "Kuyu-17" operasyonunda Ahmet Kurt'un liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda, örgüt elebaşısı da dahil olmak üzere 15 şüpheli yakalandı.

Adana merkezli 4 ilde 15 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu operasyonların organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ayrıca, operasyonun detaylarına da değindi:

Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, Adana merkezli İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa illerinde nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarının örgütlü olarak işlendiği tespit edildi. Örgüt üyelerinin mağdurları kurdukları sözde mahkemelerde cezalandırarak mallarına el koydukları, tehdit ve şantaj yoluyla bu malları başkalarının üzerine geçirdikleri belirlendi.

Operasyonlar sonucunda av tüfekleri, çok sayıda alacak verecek defteri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve zorla doldurtulmuş dilekçeler ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarmayı ve Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığını tebrik etti ve milletin duasının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.