AFAD Başkanı Okay Memiş, orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı

AFAD Başkanı Okay Memiş, 15 Ağustos'tan bu yana etkili olan orman yangınları hakkında güncel bilgileri paylaştı.

AFAD Başkanı Okay Memiş, orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı
Yayınlanma:

AFAD Başkanı Okay Memiş'in verdiği bilgilere göre, İzmir, Manisa ve Aydın illerinde toplam 142 yapı yangınlardan etkilenmiş durumda.

İzmir’in Karşıyaka Seyirtepe bölgesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Memiş, yangınların İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Karabük ve Bolu illerinde büyük çapta hasara yol açtığını belirtti. Yangınlar sonucu 4 bin 700 vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiğini aktaran Memiş, şu an için herhangi bir can kaybı yaşanmamış olmasının en büyük teselli olduğunu ifade etti.

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Memiş, İzmir, Manisa ve Aydın illerinde 142 yapının yangınlardan etkilendiğini söyledi. Bu yapılar arasında 11'inin tamamen yıkıldığı, 92'sinin ağır hasar gördüğü ve 32'sinin ise az hasar aldığı belirtiliyor. Özellikle İzmir'de konut, iş yeri ve tarım zararlarına yönelik çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Uşak, Muğla, Bolu ve Karabük illerinde ise şu an için yapısal hasar tespiti yapılmadığı, ilerleyen süreçte yeni bilgilere ulaşılması durumunda kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ilgili bakanlıklar ve kurumlarla yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Memiş, destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Memiş, yangınlardan etkilenen vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.