AFAD uyardı: "Çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor"

AFAD Düzce için uyardı: "Çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor"

AFAD uyardı: "Çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor"
Yayınlanma:

Karadeniz ve Marmara Bölgeleri'nde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Düzce de olumsuz etkilendi. Şiddetli yağışlar sonucunda birçok ilçede dereler taştı ve köyler ile ilçeler sular altında kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahminlerinde yağışların bir süre daha devam edeceğini bildirdi. Bu bilgilendirme üzerine AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Düzce için bir SMS uyarısı göndererek vatandaşları bilgilendirdi.

AFAD, Düzce'deki vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği mesajda, "Meteorolojiye göre bu gece ve yarın Düzce’de çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, Su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olun" ifadelerine yer verdi. Bu uyarı ile vatandaşlar, şiddetli yağışlarla ilgili bilgilendirilerek önlem almaları konusunda uyarıldı.

Düzce'de AFAD tarafından yapılan bu uyarıyla birlikte vatandaşlar, olası risklere karşı dikkatli olmak ve gerekli güvenlik önlemlerini almak konusunda bilinçlendirildi. Özellikle sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.