AFAD’dan İliç'teki faciaya dair açıklama: “210 bin metrekarelik alanda…”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden sahası toprak kayması sonucunda kaybolan 9 kişiyi bulmak için yoğun çaba harcanıyor. AFAD tarafından yapılan açıklamada, kaybolan vatandaşların bulunması için profesyonel ekiplerin aralıksız çalıştığı belirtildi.

AFAD’dan İliç'teki faciaya dair açıklama: “210 bin metrekarelik alanda…”
Yayınlanma:

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kayması sonucunda kaybolan 9 vatandaşın arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ve bu kapsamda 210 bin metrekarelik bir alana odaklandıkları ifade edildi. Bölge, termal ve manyetik dronlar, toprak altı görüntüleme cihazları, georadarlar, dronlar ve fiziki arama ekipleriyle titizlikle taranıyor.

Aralıksız devam eden çalışmalarda 2 bin 663 personel, 802 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 drone ve georadarlar görev alıyor. Ekipler, gece gündüz demeden çalışarak kayıp kişilerin bulunması için ellerinden geleni yapıyor.

AFAD yetkilileri, çalışmaların devam ettiğini ve her türlü gelişmeyi yakından takip ettiklerini belirtti. Bu süreçte, bölge halkının ve kaybolanların ailelerinin yanında olduklarını ifade ederek, olayın en kısa sürede çözülmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.