AFAD'dan İran'a yardım eli uzandı: Kaza yapan Reisi'nin helikopterini arama çalışmaları sürüyor!

AFAD'dan İran'a yardım eli uzandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İran'a 6 araç ve 32 dağcı personelinin gittiği belirtildi.

AFAD'dan İran'a yardım eli uzandı: Kaza yapan Reisi'nin helikopterini arama çalışmaları sürüyor!
Yayınlanma:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İran'da meydana gelen bir olayın ardından ülkemizden gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talebinde bulunulduğunu duyurdu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, Van ve Erzurum'dan 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 aracın bölgeye intikal için yola çıktığı belirtildi.

İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanının da olduğu helikopterin sert iniş yapması üzerinde olumsuz hava koşullarında helikopteri arama çalışmaları devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı, da İran'da yaşanan helikopter kazasına ilişkin açıklama yapmış ve "Helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmalarını temenni ediyor, kardeş İran halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir" denilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.