Ağır vasıta şoförleri park sorunu yaşıyor
Çok sayıda kamyon ve otobüs şoförü, araçlarını park edecek yer bulamıyor. Park ettiklerinde ise belediyenin müdahalesiyle karşılaşıyor. Kamyoncular uzun yoldan geldikten sonra yaşanan park sorunun çözümü için yardım bekliyorlar.
Kamyon ve otobüs şoförleri genellikle uzun yol giden meşakkatli bir mesleğin çalışanları olarak bilinir. Zamanlarının çoğunu yollarda geçiriyorlar. Özellikle kamyon şoförlerinin hem yolculukları uzun sürer, hem de evde kaldıkları zaman dilimi çok kısadır. Zaruri ihtiyaçlarını gidermek, dinlenmek ve ailesiyle görüşmek için bir ayın ortalama 3-5 gününü evde geçiriyorlar.
EVE GELDİKLERİNDE SORUN YAŞIYORLAR
Şoför esnafı, bu tür büyük araçlarıyla evlerine geldiklerinde ciddi anlamda park sorunu yaşıyor. Kendilerine uygun bir yer bulmuş olsalar dahi belediye ekiplerinde araçlarını kaldırmaları konusunda uyarlar alıyorlar. Kaldırmadıklarında ise cezai işleme tabi tutuluyorlar. Herkes kendi evinin önüne, sokağına veya herhangi bir yere aracını park ederken, iş otobüs ve kamyonlara geldiğinde, ‘Şikayet var’ denilip müdahalede bulunuluyor.
OTOBÜS KAMYON SAHİPLERİ MAĞDUR
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız eski garajlar şoför esnaflarından Mustafa Uğurlu, gerek otobüs şoförleri, gerekse kamyon şoförlerinin bu konuda çok muzdarip olduklarını belirtti. Uğurlu, “Zor bir mesleğin çalışanlarıyız. Ekmeğimizin peşindeyiz. Zamanımızın çoğu yollarda geçiyor. Evlerimize çok kısa süreli uğrayabiliyoruz. Bu uğramalarımızda da araçlarımız park ettiğimiz yerler sorun oluyor. Oysaki trafiği tehlikeye atmayacak, sıkıntı oluşturmayacak şekilde kendi binamızın önüne dahi park etsem, izin vermiyorlar. Bu yüzden araçlarımızı km’lerce uzaklardaki otoparklara bırakmak zorunda kalıyoruz. Bize hem maddi külfet, hem de aşırı zahmet çıkartıyorlar. Bir bakıyoruz ki telefonumuz çalmış. Belediye personeli, “Aracınız ile ilgili şikayet var, bulunduğu yerden kaldırın” diyor. Eğer yasak ise diğer irili ufaklı tüm araçların da park etmemesi gerekiyor” dedi.
KENDİ SOKAĞIMIZA PARKA İZİN VERİLMELİ
Uğurlu, “Bana aracımı kaldırmamı söyleyen yetkililer, gözden uzak bir yere çektiğimde aracımızın aküsü, mazotu çalındığında zararımızı karşılayacak mı? Çünkü biz araçlarımızı evimizin önüne çeksek dahi, inanın sabaha kadar defalarca camdan veya yanına gidip kontrol etmek zorunda kalıyoruz. Buna rağmen akü ve mazot hırsızlığının önüne geçemiyoruz. Bu konuya bir çözüm istiyoruz. En azından kamyon, otobüs gibi büyük araç sahiplerinin mecburi durumlarda kendi evlerinin önlerine veya kendi sokaklarına park etmelerine izin verilmeli. Bir başka çözüm olarak da her mahalle ve sokakta bize uygun yerler gösterilmelidir. Bu sorunumuzun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.