AHİ TV kurucusu Hasan Eraslan: ''Yerel kanallar Anadolu insanını yakından ilgilendiriyor''

Kırşehir AHİ TV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan anadolugazete.com.tr'yi ziyaret ederek ulusal ve yerel medyanın farklarını, yerel medyanın Anadolu insanı için teşkil ettiği önemi değerlendirdi.

AHİ TV kurucusu Hasan Eraslan: ''Yerel kanallar Anadolu insanını yakından ilgilendiriyor''
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Kırşehir AHİ TV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan, anadolugazete.com.tr'yi Çukurambar'daki ofisinde ziyaret ederek, AHİ TV'nin kuruluşundan bugüne kadar olan sürecini İnternet Haber Editörü Cansu Baloğlu'na değerlendirdi.

''YAYINCILIĞIN KENDİNE ÖZGÜ KURALLARI VAR''

AHİ TV'nin tam olarak 33 yıl önce yayın yaşamına başladığını belirten Eraslan, ''AHİ TV'yi kurmak aklımızda yoktu. Bir arkadaşımızın teklifi üzerine AHİ TV'yi kurmaya karar verdik. Yayıncılığa başladıktan sonra da anladık ki yayıncılığın kendine özgü kuralları var. Gazete gibi radyo gibi değil. Radyoda yalnızca kulağa hitap ediyorsunuz, gazetede yalnızca yazılar okunuyor fakat televizyonda yayınladığınız her şey görülüyor ve eleştiriliyor.'' dedi.

ahitv.jpg

''TELEVİZYONCULUK DİPSİZ BİR KUYU''

Yayın hayatına başladıklarında ilk 10 özel televizyon arasında yer aldıklarını ifade eden Eraslan, ''Önceleri karasal yayıncılıkla başladık ama gelişen teknolojiyle birlikte dijitale geçtik. Tüm sosyal medyalarda yayın vermeye başladık. Televizyonculuk dipsiz bir kuyu. Gelişen teknolojiye de ayak uydurmak gerekiyor. Yayın cihazı eskiyor, kameralar eskiyor, bilgisayarlar eskiyor, dolayısıyla her sene yeni yeni masraflar oluşuyor. Bu anlamda yayıncılık sürekli yenilenmesi gereken bir alan.'' şeklinde konuştu.

tv.jpg

''33 YILDIR YAYINCILIK HAYATIMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ''

Televizyon yayıncılığına bir maceraya atılır gibi başladıklarını belirten Eraslan, AHİ TV'nin misyonun zamanla şekillendiğini ifade etti. Yayın hayatına girdikten sonra amaçların kendiliğinden oluştuğunu dile getiren Eraslan, ''İsmimizin de Ahi Evran-ı Veli'den geliyor olması, Kırşehir'de de Ahi Evran-ı Veli'nin önemli bir yer tutması bizleri bir kurallar manzumesi içerisine itti. Bu kurallar içerisinde de 33 yıldır yayıncılık hayatımızı devam ettiriyoruz. 'AHİ TV yayınladıysa yalan haber değildir' şeklinde de bir algı oluşması bizim için gurur vericidir. '' diye konuştu.

kirsehir.jpg

''YEREL HABERLER ANADOLU İNSANI İÇİN DAHA ÖNEMLİ''

Ulusal televizyonlarda her yarım saate bir haber yayınladığını ve bu tarz haber içeriklerinin bu kanallardan takip edildiğini söyleyen Eraslan, yerel ve ulusal basın arasındaki farkları ise şöyle yorumladı:

''Yerel kanallar için bir örnek verecek olursak, Kırşehir'in Dinekbağı Mahallesi'nde yer alan bir su kuyusuna gezinen bir ineğin düşmesi burada yaşayan insanlar için ulusal kanalda yayınlanan haberlerden daha önemli. Yerel televizyonun izlenme şekli budur. Yerel haberleri vatandaşlar bu sebeple bizden izliyor. Bölge halkı da birbirini yakından tanıdığı için 'Kimin düğünü olmuş?' 'Kim evlenmiş?' gibi sorular doğal olarak önem kazanıyor. Bu anlamda da iyi bir izlenme oranına sahibiz. Ulusal yayınlarda gösterilen haberleri biz yayınlıyorsak bu haberler izlenmiyor. Kırşehir'in bir köyünde olan olay bölgede yaşayan insanları daha yakından ilgilendiriyor.''

tvahii.jpg

Yerel bazda gerçekleşen olayların ulusal çapta da yayıldığını ve milyonlarca kişiye ulaşabildiğini de aktaran Eraslan, kendilerinin de benzer şekilde yayınlar ürettiklerini ve bu yayınların birçoğunun milyonlarca kez görüntülendiğini ifade etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.