Ahmet Akın kimdir? Ahmet Akın hangi partiden?

Vatandaşlar tarafından merak edilen Ahmet Akın kimdir, hangi partiden? Merak konusu oldu. İşte detaylar…

Ahmet Akın kimdir? Ahmet Akın hangi partiden?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ahmet Akın, 13 Ağustos 1973 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. İlk ve ortaokul eğitimini Gönen'de tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olmuştur. Eğitim hayatına devam etmek amacıyla İngiltere'nin Cambridge şehrinde bulunan Eurocenter'da Dil ve Ekonomi eğitimi almıştır. Bu eğitimin ardından Bahçeşehir Üniversitesi'nde Siyaset bölümünden mezun olmuştur.

Eğitiminin yanı sıra uluslararası bir bakış açısı geliştirmek amacıyla İspanya'da bir süre yaşamış ve "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi" başlıklı konferanslara katılarak bu alanda derinlemesine bilgi edinmiştir. Enerji sektöründe gösterdiği başarılarla dikkat çeken Akın, özel sektörde enerji alanında genel müdür olarak görev yapmış ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren holdinglerde CEO ve yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır. Ülkede enerji üretimini daha çevreci, ekonomik ve dışa bağımlılığı azaltacak projelerin geliştirilmesi için çalışmıştır.

Ahmet Akın, 27. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayı olarak gösterilmiş ve aynı zamanda CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Akın, çok dilli bir birey olarak İspanyolca, İtalyanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.