Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranı en düşük 3 şehirde pilot çalışma başlatılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranlarının düşmesiyle ilgili olarak, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranı en düşük 3 şehirde pilot çalışma başlatılacak
Yayınlanma:

Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Göktaş, Türkiye'deki düşen doğum oranlarının sadece ülkeye özgü olmadığını, birçok ülkenin bu sorunla mücadele ettiğini vurguladı.

Avrupa ve Asya'da ciddi nüfus tedirginliği yaşandığını belirten Göktaş, dünyadaki örnekleri incelediklerini ve gerekli önlemleri almaya çalıştıklarını söyledi. Aile Eylem Planı'nda doğum oranlarına yönelik önemli bir bölümünün ayrıldığını belirten Bakan Göktaş, doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışmalar başlatacaklarını da ifade etti.

Kadınların ev ve iş arasında tercih yapmasını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini dile getiren Göktaş, Bakanlık olarak kadınların yanında olduklarını ve haklarını savunduklarını belirtti. Uluslararası birçok şirkette kadınların önemli konumda olduğuna dikkat çeken Göktaş, bu örnekleri incelediklerini ve ülke kalkınmasına katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Yeni modellerin hayata geçirilmesiyle kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluğunun ortadan kalkmasını hedeflediklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.