AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den emekli yaşı ve haftalık çalışma saati düzenlemesi açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, haftalık çalışma saatleriyle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmayacağını açıkladı. Güler, "Gerek haftalık çalışma saatleri gerekse günleri açısından gündemimizde böyle bir çalışma yok. Ancak pandemi döneminde bazı sektörlerde ve meslek gruplarında daha esnek çalışma modelleri öneriliyor ve üzerinde çalışılıyor." dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den emekli yaşı ve haftalık çalışma saati düzenlemesi açıklaması
Yayınlanma:

Güler ayrıca emeklilik sistemine dair değerlendirmelerde bulundu. Gelişmiş ülkelerdeki emeklilik yaşının genellikle 65 ila 70 arasında olduğunu belirten Güler, Türkiye'de emeklilik yaşının daha düşük olduğunu ve bu durumun sürdürülebilirlik açısından sorun yarattığını ifade etti. "Şu an ülkemizde 2 çalışana 1 emekli düşüyor. Bu oranın dünya ortalamasına yaklaşması için prim miktarını, emeklilik yaşını ve ödenen süreyi daha adil ve dengeli bir şekilde düzenlememiz gerekiyor," dedi. Güler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olduğunu ve bu desteğin sürdürülebilirliği artıracağını belirtti.

Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesi için dünya örneklerinin dikkate alınarak yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı. Ancak, mevcut durumda böyle bir yasal düzenlemenin henüz yapılmadığını belirtti.

Haftalık çalışma saatleriyle ilgili olarak, Güler sadece belirli meslek kollarında ve sektörlerde esnek çalışma ve uzaktan çalışma modelleri önerildiğini, genel olarak haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi yönünde bir düzenlemenin bulunmadığını ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.