AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu konuştu: Asgari ücrette alım gücü ön planda

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin belirlenmesi süreciyle ilgili olarak alım gücünün artırılacağı bir rakamın ortaya konacağını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu konuştu: Asgari ücrette alım gücü ön planda
Yayınlanma:

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, enflasyon oranının da değerlendirilerek memur ve emeklilerin yaşam standardını yükseltecek bir maaş düzenlemesinin söz konusu olacağını ifade etti.

Asgari ücret görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayan Akbaşoğlu, çalışanları enflasyona ezdirmemek ve alım gücünü artırmak amacıyla bütçe imkanlarının zorlandığını söyledi. Akbaşoğlu, Ocak ayında açıklanacak enflasyon oranının da göz önüne alınarak memur ve emeklilerin maaşlarında artış yapılacağını belirtti.

Ayrıca, Akbaşoğlu enerji alanındaki adımların hızlandırılması ve yerli kaynaklardan elde edilen gelirlerin kullanılmasıyla ilgili bilgiler verdi. Yerli kaynaklardan elde edilen gelirlerle kurulan Aile ve Gençlik Fonu'nun evlilik kredisi gibi destekler sağlayacağını ifade etti. Akbaşoğlu, yeni yılda Meclis'te toplumun ihtiyaçlarına yönelik düzenlemelerin gündeme geleceğini ve 2024'te yeni anayasa çalışmalarının başlayacağını da belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.