AK Parti kurucusu Bülent Arınç'tan AK Parti hükümetine sert eleştiriler: "Anayasa kararlarına uymak zorundayız"

AK Parti'nin kurucularından ve uzun yıllar milletvekilliği yapmış Bülent Arınç, AK Parti hükümetini Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını uygulamama konusundaki tutumu nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Arınç, anayasa hükümlerinin ve bu kurumların kararlarının bağlayıcı olduğunu vurgulayarak, hükümetin bu kararlara uyması gerektiğini belirtti.

AK Parti kurucusu Bülent Arınç'tan AK Parti hükümetine sert eleştiriler: "Anayasa kararlarına uymak zorundayız"
Yayınlanma:

Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı görevinde olduğunu ve bu süreçte anayasanın kendisine tanıdığı yetkileri kullandığını hatırlatarak, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına uyma zorunluluğunun altını çizdi. Geçmişte Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına uymanın kendileri için bir vecibe olduğunu ifade eden Arınç, bu uygulamanın bugün de devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Arınç, özellikle Can Atalay'ın milletvekilliğine dönmesine engel teşkil eden durumun artık ortadan kalktığını belirterek, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a seslenerek bu durumun çözülmesi gerektiğini ifade etti. Atalay'ın mazbatasını almış ve meclis komisyonlarına seçilmiş olmasına rağmen ant içme işleminin yapılmadığını belirten Arınç, bu durumun anayasa ve yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Arınç, geçmişte benzer durumlarda hükümetin anayasa ve hukuk normlarına uygun hareket ettiğini hatırlatarak, günümüzde ise siyasetin zarar gördüğünü ve kurumların büyük yara aldığını ifade etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş'a anayasa kararlarına uyulması çağrısında bulunan Arınç, anayasanın en iyi şekilde uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

Arınç, anayasanın en iyi uygulanan anayasa olduğunu belirten Or. Prof. Ali Fuat Başgil'in sözlerini anımsatarak, anayasa uygulamalarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.