AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Narin cinayeti açıklaması dikkat çekti: "Bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü"

21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın acı haberi bugün geldi. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin'in cansız bedeni, uzun aramalar sonucunda bir derede bulundu. Tüm Türkiye'yi yasa boğan bu gelişmeyle ilgili soruşturma sürerken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun SZC TV canlı yayınında yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Narin cinayeti açıklaması dikkat çekti: "Bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ensarioğlu, Narin'in ailesinin 40 yıllık dostları olduğunu belirterek şu anki soruşturma süreci hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ensarioğlu, "Aile bireyleri ile ilgili tutuklamalar ve yeni gözaltılar var. Ancak, somut bir delil olmadan ve soruşturma netleşmeden konu hakkında daha fazla yorum yapmak mümkün değil." dedi. Ensarioğlu, ayrıca "Soruşturmada son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü Aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas bir düzeyde olduğu için onların da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz." diye konuştu.

Sunucu Gülinay Selçuk'un, "Aileye başsağlığı mesajı paylaşılmadı, gözaltılarda anne ve baba var mı? Narin, görmemesi gereken bir şeye mi tanıklık etti?" sorusuna Ensarioğlu, "Aile büyük bir yapıya sahip ve şüpheli durumdaki birkaç kişinin varlığı tüm aileyi hedef almayı gerektirmez. Suçlu olan kişiler varsa bile, bu durumun tüm aileyi etkilediği anlamına gelmez. Narin'in vahşice katledilmesi, aile kararlarıyla alakalı bir durum değil." yanıtını verdi.

Ensarioğlu, ayrıca şunları ekledi: "Soruşturmanın detayları hakkında bilgi vermek için biraz sabırlı olmalıyız. Hem kamuoyunun hem de suçsuz kişilerin zarar görmemesi için uzman ekiplerin işine bırakmalıyız. Sosyal medyada yayılan spekülasyonlar ve siyasi yorumların, bu hassas konuyu daha da karmaşıklaştırmaması gerektiğini düşünüyorum. Aileye dair çeşitli iddialar mevcut, ancak siyasetin bu konuyla ilgisi yoktur."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.