AK Partili Zeynep Yıldız: "Uzaya gönderilen astronotumuz Türkiye için tarihi bir anı temsil ediyor"

Ankara Kızılay'da dev ekranda canlı olarak izlenen, 4 kişilik heyetle uzaya giden Astronot Alper Gezeravcı’nın uzaya fırlatılmasının ardından AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, anadolugazete.com.tr ’ye konuştu. Yıldız, tarihi bir anı hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, "Tamamen gerçek kanaatimi söyleyeyim, feci mutluyum.” dedi.

AK Partili Zeynep Yıldız: "Uzaya gönderilen astronotumuz Türkiye için tarihi bir anı temsil ediyor"
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Türkiye’nin heyecanla beklediği o tarihi an sonrası önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı milli uzay programının önemli bir unsuru gerçekleşiyor. İlk astronotumuz Alper Gezeravcı, bizim uzun zamandır beklediğimiz bir misyonu gerçekleştiriyor." şeklinde konuştu.

2.jpg

Milletvekili Yıldız, Türkiye'nin uzay çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Uzaydaki varoluşumuzu mevcut sistemlerin ötesinde, karşılayamadığı alanları keşfederek dolduruyoruz. Türkiye'nin uzaya olan ilgisi her geçen gün artıyor ve gençlerimiz bu alandaki boşlukları keşfedip projelendirerek gelecekteki çalışmalarına hazırlık yapıyor. Uzay sektörü, her gün ciddi bir şekilde büyüyor ve Türkiye'nin bu büyümeden pay alması ekonomik ve güvenlik açısından büyük getiriler sağlayacaktır. Artık Türkiye, uzaya fırlatma sistemleriyle kendi araçlarına sahip olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." ifadelerini kullandı.

3.jpg

Bu önemli anı değerlendiren Zeynep Yıldız, "Uzay sektöründeki bu gelişmeler, ekonomik anlamda katkının yanı sıra güvenlik açısından da tam bağımsızlığı sağlamak anlamında önemli getirilere işaret ediyor. Türkiye Yüzyılı gümbür gümbür başladı. Uzay ve havacılık alanındaki çalışmalarımız devam edecek. Gençlerimizin ve Teknofest kuşağının bu alana gösterdiği ilgi ve projeler, gelecekte Türkiye'yi daha yüksek noktalara taşıyacak." dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.