AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MİT'in büyük takas operasyonu hakkında açıklama: Türkiye bölge ve dünya barışı için kilit ülke

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) gerçekleştirdiği tarihi takas operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin müzakere ve barış odaklı diplomasisinin başarısına vurgu yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MİT'in büyük takas operasyonu hakkında açıklama: Türkiye bölge ve dünya barışı için kilit ülke
Yayınlanma:

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin yürüttüğü çok taraflı ve barış odaklı diplomasinin sonuç vermeye devam ettiğini belirtti. Türkiye'nin, bölge ve dünya barışı için kilit ülke konumunu güçlendirdiğini ifade eden Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok boyutlu siyasi yaklaşımının, Türkiye'yi diplomatik sorun çözme kapasitesinde dünyanın en güvenilir zemini haline getirdiğini söyledi. Çelik, "Bölge ve dünya barışının tehlikede olduğu bir dönemde Türkiye’nin rolü çok daha önemli hale gelmiştir" dedi.

MİT'İN BAŞARILI KOORDİNASYONU

MİT'in gerçekleştirdiği büyük takas operasyonu hakkında da bilgi veren Çelik, yedi ülkenin cezaevlerindeki 26 kişinin takasının MİT'in güçlü istihbarat diplomasisi sayesinde Ankara'da gerçekleştirildiğini belirtti. Çelik, "MİT Başkanlığımızın başarılı koordinasyonunda gerçekleşen bu sonuç, Türkiye’nin bir kere daha müzakere ve barış odaklı kapasitesini ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

Çelik, dünyanın diyalog zeminini kaybettiği, hukukun ve diplomasinin işleyişinin zayıfladığı bir dönemde elde edilen bu sonuç için emeği geçen herkesi tebrik etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin "yurtta sulh, cihanda sulh" şiarıyla bölge ve dünya barışına katkı sunmaya devam edeceğini vurgulayan Çelik, Türkiye'nin barış ve istikrar odaklı çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.