AK Parti'de MKYK toplantısından çıkanlar: Ömer Çelik'ten sokak hayvanları açıklaması!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK toplantısı sonrasında açıklamalar yaptı.

AK Parti'de MKYK toplantısından çıkanlar: Ömer Çelik'ten sokak hayvanları açıklaması!
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

AVRUPA'DAKİ SEÇİMLER VE AŞIRI SAĞIN YÜKSELİŞİ

"Avrupa'daki seçimleri değerlendiren bir sunum yapıldı. Avrupa özelinde baktığımızda aşırı sağın yükselişinin demokrasinin balansını bozduğunu yakından takip ediyoruz. Demokrasinin dünyanın her tarafında güçlü olmasını savunduğumuz gibi Avrupa'da da güçlü olmasını ifade ediyoruz. Bu bağlamda çeşitli partilerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Türkiye ile ilgili çifte standart ve Gazze'de aşırı sağcıların Müslümanlara yönelik pasifizmini görüyoruz. Aşırı sağın yükselişi endişe verici bir durum olarak karşımıza çıkıyor."

GAZZE'DEKİ DURUM

"Birinci meselemiz Gazze'dir. Gazze'de İsrail'in güvenli bölge olarak nitelendirdiği yerlere bile saldırı söz konusu. Maalesef İsrail aynı vahşeti sürdürmeye devam ediyor. Gelinen noktada İsrail'in güvenliğini sağlama değil, tam tersine bütün bölgeyi tehlikeye atan soykırımcı bir saldırı olduğu ortaya çıkmıştır."

NETANYAHU'NUN ABD KONGRESİ'NDE YAPACAĞI KONUŞMA

"Bu konuşmanın gerçekleşmesi başlı başına bir ahlaki problemdir. Ona verilen her destek ve yapılan her alkış, insanlık değerlerini ayaklar altına almak anlamına gelmektedir."

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI DENDİAS'IN AÇIKLAMALARI

"Kıbrıs Türk davasının önemli aşamalarından olan Barış Harekatı'nın 50. yılını kutladık. Yunan tarafından yapılan açıklamalardan da görüyoruz ki Kıbrıs konusuna sahip çıkmamız önemli. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi federal çözümün olmadığını tüm dünya görmektedir. Yunan bakanın açıklamasının da federal yönde bir açıklama olmadığı, tüm Kıbrıs'ı yutmak olduğu görülmektedir. Ancak bu mümkün olmayacaktır."

SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ DURUM

''Burada esas mesele, ortada bir problem yok da biz onunla ilgili bir yasal düzenleme yapıyor değiliz. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Bir hanımefendiye sokak köpeği saldırısı oldu. Arzu ettiğimiz şey bunları sokaklarımızda görmemek. Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır. Sahiplendirmeden tutun da barınaklara alınmasına kadar bir sürü eylem planı var. En sonunda herhangi bir hastalık yayma ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili bir düzenleme bu. Biz burada net bir tutum takınmalıyız. Herhangi bir şekilde sokakta saldırılara uğratılmasına karşı olunmalı. Bunu sadece şehir merkezlerinde gördüğümüz gibi kabullenmeyin. Bizim siyasetimizin gerisindeki, eksenindeki değerlerin esası bütün varoluşa saygı, merhamet şeklindedir. Arzumuz sokaklarımızın güvenli hale gelmesidir.''

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.